ΕΠΣ Ηλείας

A1 κατηγορία:  «Δεν  υπάρχει το μεγάλο… φαβορί!»

Ακούστε το άρθρο

«Είναι νωρίς ακόμα για προβλέψεις» – Τι δηλώνουν στην «Πατρίς – Σπορ» Ν. Γκρίλλας, Ντ. Παναγιωτακόπουλος,  Αλ. Τομαρόπουλος και  Λ. Τζαβάρας!

Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο – Δεύτερο, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, με τον Αίαντα Γαστούνης και τη Δόξα Ν. Μανωλάδας , να οδηγούν ήδη την «κούρσα»…, σε ένα πρωτάθλημα βέβαια που έχει πολύ δρόμο, και πολλές εκπλήξεις, όπως έδειξαν και οι δυο πρώτες του αγωνιστικές!

Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από αυτές τις αγωνιστικές, η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη για το νέο πρωτάθλημα της Α1, το έως τώρα ξεκίνημα και το  πως βλέπουν να εξελίσσεται, τεσσάρων εκ  των κορυφαίων προπονητών τα τελευταία χρόνια της κατηγορίας! Μάλιστα οι τρείς εξ αυτών, Νίκος  Γκρίλλας  (Ενιπέας Λαντζοίου πέρυσι), Ντίνος Παναγιωτακόπουλος(Ολυμπιακός Ζαχάρως πέρυσι), και Λύσανδρος Τζαβάρας(Αλφειός Επιταλίου πέρυσι ), οδήγησαν τις ομάδες τους στα πλέι – οφ ανόδου.

Όμως δυστυχώς που αυτή την ώρα δεν εργάζονται και αυτή είναι η «μοίρα» των προπονητών!  Ακόμα  τις απόψεις  του καταθέτει και ο Αλέκος Τομαρόπουλος, ένας προπονητής με ιστορία στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο!

Αναλυτικά  οι δηλώσεις  των προπονητών:

ΝΙΚΟΣ ΓΚΡΙΛΛΑΣ:
«Προβλέπεται δυνατό πρωτάθλημα»!

«Παρακολουθώ από το ξεκίνημά του το νέο πρωτάθλημα, και αν λάβουμε υπόψη τα ματς που έχουν γίνει, πιστεύω πως το φετινό θα είναι ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό  πρωτάθλημα, τόσο στην κορυφή, όσο και στην «ουρά» της βαθμολογίας.

Για την ώρα πάντως, «δυσάρεστες» εκπλήξεις είναι τα Σαβάλια και η Προοδευτική Μανωλάδας, καθώς τις περίμενα καλύτερες.

Αν και ήμουν και παραμένω κατά των μπαράζ ανόδου, καθώς ο πρωταθλητής πρέπει να βγαίνει από την κανονική περίοδο, θεωρώ πως θα δώσουν «μάχη» για την τετράδα 6 με 7 ομάδες Δηλ. Αίας Γαστούνης, Δόξα Ν. Μανωλάδας, Ξενοφών Κρεστένων, Νίκη Τραγανού, Αλφειός Επιταλίου και Αστέρας Αμαλιάδας αν ενισχυθεί στην πορεία και Ολυμπιακός Σαβαλίων! Φυσικά φαβορί για τον τίτλο από τώρα δεν υπάρχει.

Οι υπόλοιπες ομάδες θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, όπου και εδώ δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη! Κλείνοντας με την ευκαιρία που μου δίνετε σήμερα, να ευχηθώ  καλή πορεία σε όλα τα παιδιά του περσινού Ενιπέα Λατζοίου(μια από τις καλύτερες ομάδες των τελευταίων ετών στην Ηλεία που «χάθηκε» άδοξα), τα οποία παρακολουθώ, και χαίρομαι ιδιαίτερα για τις επιδόσεις τους !».

ΝΤΙΝΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
«Είναι νωρίς ακόμα
για προβλέψεις»!

«Έχουμε διανύσει μόλις δυο αγωνιστικές, και όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για προγνωστικά! Άλλωστε στο φετινό πρωτάθλημα με πολλές ομάδες ισοδύναμες, δεν υπάρχει φαβορί για τον τίτλο.

Όμως για την τετράδα των πλει – οφ ανόδου θα σας έλεγα  την Δόξα Ν. Μαν. , τον Αίαντα Γαστούνης, τη Νίκη Τραγανού(ανεξάρτητα αν έχασε από τη Δόξα) και τον Ξενοφώντα Κρεστένων! Αυτές  οι ομάδες έχουν δείξει μια διαφορετική δυναμική από τους άλλους, καθώς διαθέτουν και ποιοτικό ρόστερ.

Όμως επαναλαμβάνω πως οι ομάδες ακόμα «ψάχνονται», και μην απορείτε σε αυτές που ανέφερα, να μπουν «σφήνα», ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο Αλφειός Επιταλίου και τα Σαβάλια, που πιστεύω πως θα βρουν το δρόμο τους στην πορεία.

Όλες οι άλλες ομάδες  είναι φυσιολογικό ότι  θα παλέψουν για την παραμονή τους! Πάντως όπως και να έχει, θέλω να πιστεύω, πως το φετινό πρωτάθλημα της Α1, θα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών, με πολλά γερά ματς, που θα επαναφέρουν τον κόσμο στο γήπεδο, καθώς ο  Ηλείος φίλαθλος  θέλει και του αρέσει να παρακολουθεί τα τοπικά μας πρωταθλήματα!».

ΑΛΕΚΟΣ  ΤΟΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ:
« Όλες οι ομάδες
ακόμα ψάχνονται»
!

«Οι πρώτες δυο αγωνιστικές έχουν δείξει ότι το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα είναι τριών ταχυτήτων! Αρχικά πιστεύω πως  στην τετράδα των πλει – οφ ανόδου θα βρεθούν στο φινάλε της κανονικής περιόδου, Δόξα Ν. Μανωλάδας, Αίας Γαστούνης, Ξενοφών Κρεστένων και Νίκη Τραγανού! Από κει  και πέρα, θα υπάρξει  μια δεύτερη κατηγορία ομάδων όπως είναι οι, Αλφειός Επιταλίου, Αστέρας Αμαλιάδας Ολυμπιακός Σαβαλίων και Ολυμπιάδα Γουμέρου, εκ των οποίων κάποια εξ αυτών θα προσπαθήσει να μπει «σφήνα» στην πρώτη τετράδα, που όμως δύσκολα θα τα καταφέρει, εκτός και ο ιστορικός σύλλογος που λέγεται Αστέρας Αμαλιάδας, ενισχυθεί σημαντικά..

Και  φυσικά όλες οι υπόλοιπες ομάδες  θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού! Όμως ακόμα είναι πολύ νωρίς για προγνωστικά, με τις ομάδες να ψάχνονται.

Με την κατάσταση να ξεκαθαρίζει θεωρώ  μετά την 7η αγωνιστική ίσως… και  παραπάνω, όπου θα έχουμε σαφή εικόνα  όλων των ομάδων και του πρωταθλήματος!.

Με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, να ευχηθώ σε όλους όσους εμπλέκονται με την Α1 κατηγορία, καλή ποδοσφαιρική σεζόν, χωρίς τραυματισμούς, και θέαμα, αντάξιο της ιστορίας των ομάδων που συμμετέχουν!».

ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ  ΤΖΑΒΑΡΑΣ:
«Θετικά τα πρώτα δείγματα»!

«Τα  πρώτα δείγματα από τις δυο αγωνιστικές που έχουμε διανύσει, δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα εφάμιλλο της περσινής περιόδου, ίσως… και καλύτερο! Καθώς είναι πολλές ισάξιες ομάδες,  τόσο στην κορυφή, όσο και στη «μάχη» του υποβιβασμού! Χαρακτηριστικά να σας αναφέρω ότι, Αίας Γαστούνης, Ξενοφών Κρεστένων, Δόξα Ν. Μανωλάδας, Νίκη Τραγανού, Αλφειός Επιταλίου και Αστέρας Αμαλιάδας(σύντομα θα βρει τον πραγματικό του εαυτό), θα είναι οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στα πλει – οφ ανόδου! Δεν αποκλείεται και ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, ο οποίος διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου η ανάκαμψή  του.

Αντίθετα «δυσάρεστη» για την ώρα έκπληξη, είναι η Προοδευτική Μανωλάδας, η οποία δείχνει ότι τις λείπει πολύ ο  «γκολεαντόρ» Χρ. Νικολετάκης.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες, θα δώσουν «μάχη» για την αποφυγή του  υποβιβασμού! Άρα αναμένεται και πρέπει να γίνει ένα  ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα φέρει περισσότερο κόσμο στα Ηλειακά Γήπεδα, θα αναδείξει νέα ταλέντα, και φυσικά θα δώσει νέα ώθηση στο Ηλειακό Ποδόσφαιρο.

Κλείνοντας να ευχηθώ σε όλους καλή ποδοσφαιρική σεζόν, χωρίς βία και χωρίς τραυματισμούς».

Όλη η επικαιρότητα