ΕΠΣ Ηλείας

Α1 κατηγορία: Έξοδοι… κινδύνου για τους τρεις πρωτοπόρους!

Ακούστε το άρθρο

Με τρεις επικίνδυνες αποστολές για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας κόντρα σε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους ανοίγει σήμερα η αυλαία της 9ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία.

Ο Αίας Γαστούνης θα ταξιδέψει στον Πύργο για να αντιμετωπίσει τον Πέλοπα στο Ενωσιακό, εκεί όπου πριν ενάμιση χρόνο τον είχε κερδίσει και από τότε, οι μελανόλευκοι είναι αήττητοι ενώ η δεύτερη Δόξα Ν. Μανωλάδας στο γήπεδο της Μυρσίνης θα «φιλοξενηθεί» από τον τυπικά γηπεδούχο ΑΠΟ Κουρτεσίου. Στη Μανωλάδα τέλος, η τοπική Προοδευτική θα υποδεχθεί τον Ξενοφώντα Κρεστένων.

Τα παιχνίδια
θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Αναλυτικά παίζουν:

Πέλοπας Πύργου – Αίας Γαστούνης: Πριν ενάμιση χρόνο ο Αίας Γαστούνης, για την Α2 τότε, είχε φύγει με το διπλό από Ενωσιακό και από τότε ο Πέλοπας κρατά αήττητη την έδρα του. Ενάμιση χρόνο μετά, οι ερυθρόλευκοι καλούνται να σπάσουν ξανά το αήττητο της ομάδας του Ν. Δαβουρλή αν θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας κάτι που όμως δεν προμηνύεται εύκολο καθώς οι νεοφώτιστοι ειδικά στον Πύργο παρουσιάζονται δυνατοί. Αμφίβολος για τους γηπεδούχους ο Β. Πλατής που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στη μέση, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Παπαχριστόπουλος αποκόμισε ένα πρόβλημα στο μεσοβδόμαδα ματς κυπέλλου με την Πηνεία και είναι ανέτοιμος.

ΑΠΟ Κουρτεσίου – Δόξα Ν. Μανωλάδας: Στο γήπεδο της Μυρσίνης και όχι στου Κουρτεσίου, όπου εκτελούνται εργασίες θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση του ΑΠΟΚ με την Δόξα Νέας Μανωλάδας. Οι τυπικά γηπεδούχοι του Γ. Βαγγελάκου έχουν άμεση ανάγκη για βαθμούς καθώς βρίσκονται καθηλωμένοι εδώ και αρκετό καιρό στις τελευταίες θέσεις ενώ οι Μαυραετοί θέλουν το διπλό που σε περίπτωση στραβοπατήματος του Αίαντα Γαστούνης στο Ενωσιακό, θα τους φέρει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Προοδευτική Μανωλάδας – Ξενοφών Κρεστένων: Δυο παραδοσιακά δυνατές ομάδες της κατηγορίας με διαφορετικούς όμως στόχους μέχρι στιγμής συγκρούονται σήμερα στη Μανωλάδα. Από τη μία, η Προοδευτική που παιχνίδι με το παιχνίδι ανακάμπτει και προέρχεται από τρία σερί θετικά αποτελέσματα χωρίς μάλιστα να έχε δεχτεί γκολ και από την άλλη, ο Νταμπλούχος Ξενοφών Κρεστένων που θέλει να φύγει αλώβητος από την Παλιά προκειμένου να μην χάσει επαφή με την κορυφή και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, αν μπορεί να μειώσει κιόλας της διαφορά.

Βαθμολογία (σε 8 αγώνες) 

Αίας Γαστ.           20    26-2

Δόξα Ν.Μαν.       18    18-7

Ξενοφών Κρ.      15    18-7

Αστέρας Αμαλ.   14   8-5

———————————–

Πέλοπας Πύργ.  12   6-5

Αλφειός Επ.       12    7-5

Ολ. Σαβαλίων     12    9-11

Νίκη Τραγ.          11   9-6

Ολυμπιάδα Γουμ. 9    10-11

Ηλειακός Βαρθ.    7    8-8

———————————–

Προοδευτική        7     11-15

Πελ. Πελοπίου     5    11-25

———————————–

Κουρτέσι              5    9-18

Κόροιβος Κατσ.   4   5-29

Όλη η επικαιρότητα