ΕΠΣ Ηλείας

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κρίνονται πολλά, ίσως και τα πάντα!

Ακούστε το άρθρο

Σέντρα σήμερα στην καθοριστική 29η και προτελευταία αγωνιστική της Α1 κατηγορίας με το ενδιαφέρον τόσο στην τετράδα όσο και στην «ουρά

» της βαθμολογίας να είναι τεράστιο. Και στα επτά παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον είτε από τη μία είτε και από τις δύο πλευρές και μετά τη λήξη των αναμετρήσεων αναμένεται να γνωρίζουμε πολλά όσον αφορά την τελική κατάταξη των ομάδων, ειδικά ενόψει και της τελευταίας αγωνιστικής. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 5 μ.μ.

Αναλυτικά παίζουν:

Ενιπέας Λαντζοΐου – Ηλειακός Λεχαινών: Τη νίκη με την οποία θα σφραγίσει και βαθμολογικά την πρώτη θέση και το πλεονέκτημα στα επερχόμενα πλέι οφ ανόδου θέλει σήμερα ο πρωτοπόρος Ενιπέας που θα υποδεχτεί τον Ηλειακό ο οποίος πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνει την υπέρβαση προκειμένου να γλιτώσει τον απευθείας υποβιβασμό. Σφυρίζει ο Β. Τσάκαλης με βοηθούς τους Φτερνιάτη και Δρουβιώτη.

Ολυμπιακός Σαβαλίων – Ξενοφών Κρεστένων: Ζευγάρι που ίσως το δούμε αντιμέτωπο και στον τελικό του κυπέλλου το Ολυμπιακός Σαβαλίων – Ξενοφών Κρεστένων, με τους γηπεδούχους να θέλουν να εξαντλήσουν τις λίγες πιθανότητες  -πάντα με συνδυασμό αποτελεσμάτων – που τους έχουν απομείνει για είσοδο στην τετράδα και τους φιλοξενούμενους που έρχονται με φόρα από τη μεγάλη πρόκριση επί του ΠΑΟΒ να ψάχνουν το διπλό που θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τους από κάτω και κοντά στον Ενιπέα ενόψει του μεταξύ τους αγώνα. Διευθύνει ο Μαρκαντωνάτος με βοηθούς τους Λάττα και Γούργουρα.

Ολυμπιακός Ζαχάρως – Λευκός Αστ. Σκουροχωρίου: Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το εμφατικό διπλό στα Μακρίσια και στόχο την παραμονή εντός της τετράδας, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως θα υποδεχθεί τον Λευκό Αστέρα ο οποίος μετά τη μεγάλη νίκη του επί της Δόξας έχει σφιχταγκαλιάσει την παραμονή και σήμερα όσο και δύσκολο και αν είναι θέλει – αν μπορέσει – να τελειώνει και τυπικά. Διαιτητής ο Καραβίδας με βοηθούς τους Δημητρόπουλο και Σπηλιωτόπουλο.

Ολυμπιάδα Γουμέρου – Αλφειός Επιταλίου: Κρίσιμο ματς για αμφότερους σήμερα στο Γούμερο, με την γηπεδούχο Ολυμπιάδα να θέλει να εξαντλήσει τις λίγες μεν, αλλά υπαρκτές πιθανότητες για απευθείας παραμονή αλλά κυρίως να πάρει το πλεονέκτημα στα πλέι άουτ και τον φιλοξενούμενο Αλφειό Επιταλίου να στοχεύει στο διπλό που θα τον διατηρήσει στην τρίτη θέση και εν πολλοίς θα του εξασφαλίσει το προνομιούχο εισιτήριο για τα πλέι οφ. Σφυρίζει ο Γκατζόπουλος με βοηθούς τους Κεφαλούρο και Δουλαβέρη.

Δόξα Ν. Μανωλάδας – ΑΠΟ Κουρτεσίου: Η ήττα στο Σκουροχώρι έφερε την Δόξα με την πλάτη στον τοίχο αφού πλέον δεν εξαρτάται από την ίδια η είσοδος στην τετράδα. Αυτό που μπορεί να κάνουν πλέον οι Μαυραετοί αρχής γενομένης από σήμερα είναι το δύο στα δύο με την ελπίδα να στραβοπατήσουν Αλφειός και Ζαχάρω. Απέναντί τους το Κουρτέσι, που «καίγεται» για βαθμό ή βαθμούς στην μάχη της απευθείας παραμονής και θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του στο «Β. Μουρκιώτης». Διευθύνει ο Κούλης με βοηθούς τους Ξυδού και Κόρδα.

Μακρίσια – Αίας Γαστούνης: Με δεδομένο πως την τελευταία αγωνιστική τα Μακρίσια παίρνουν άνευ αγώνα τους βαθμούς, ο σημερινός αγώνας κόντρα στον Αίαντα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας προκειμένου να σφραγίσουν την παραμονή. Τον ίδιο στόχο όμως έχει και η ομάδα της Γαστούνης που θέλει κάτι ακόμα για να ανανεώσει την παρουσία της και για την επόμενη σεζόν στην Α1. Διαιτητής ο Στρακόπουλος με βοηθούς τους Κολόκα και Κατσίβα.

Θύελλα Πύργου – Προοδευτική Μανωλάδας: Στο μοναδικό παιχνίδι με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον που θα διεξαχθεί στο Ενωσιακό, η Προοδευτική χρειάζεται απλά να κάνει το καθήκον της κόντρα στη υποβιβασμένη Θύελλα προκειμένου να πανηγυρίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Σφυρίζει ο Αποστολόπουλος με βοηθούς τους Βλάχο και Λάζαρη.

Βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

  1. Ενιπέας Λατζ.  67   73-24
  2. Ξενοφών Κρεστ. 62   54-18
  3. Αλφειός Επιτ. 55  45-26
  4. Ολυμπ. Ζαχάρως 54  54-25

———————————–

  1. Δόξα Ν.Μ.           53   41-21
  2. Ολυμπ. Σαβαλίων49  52-25
  3. Αίας Γαστ.           41   43-47
  4. Λ. Αστέρας 41  25-30
  5. Προοδευτική 39   51-38
  6. Μακρίσια  39   41-43

———————————–

  1. Κουρτέσι 37   44-41
  2. Ολυμπιάδα       36   32-34

———————————–

  1. Ηλειακός Λ. 32   37-42
  2. Θύελλα              16    26-60
  3. Α.Ε. Πηνείας —   –
  4. Κένταυρος Μ. — –

* Βαθμούς στο β’ γύρο με τη Μαγούλα δεν έχει πάρει: Μακρίσια

* Βαθμούς στο β’ γύρο με την Πηνεία δεν έχει πάρει: Προοδευτική

Όλη η επικαιρότητα