Αχαϊα

Αχαΐα: Ένας διασώστης του ΕΚΑΒ λυγίζει… Το τηλεφώνημα που δέχθηκε, θυμήθηκε μια ακόμη ζωή που έσωσε

Ακούστε το άρθρο

O Αχαγιώτης Σπύρος Βεσκούκης, είναι ένας από τους διασώστες στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που δίνουν καθημερινά μάχη για τις δικές μας ζωές!

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, καταλαβαίνουμε το βαθμό δυσκολίας της εργασίας τους υπό συνθήκες όχι και τόσο ομαλές. Αν υπολογίσουμε μάλιστα τις ελλείψεις στις δομές της υπηρεσίας, πρόκειται για σύγχρονους “ήρωες”!

Ήρωες που και αυτοί … λυγίζουν.

Ο Σπύρος, όπως και όλοι οι διασώστες, οι οποίοι δίνουν τη ψυχή τους κάθε φορά που καλούνται να βοηθήσουν σε ένα περιστατικό, φέρουν μια ιδιαιτερότητα. Μένουν στα μάτια τους και στη ψυχή τους, σκηνές, άλλοτε ευχάριστες, άλλοτε δυσάρεστες και κάθε φορά τις θυμούνται.

Αυτή τη φορά, στον Σπύρο Βεσκούκη, μια τέτοια στιγμή, του τη θύμισαν. Ο ίδιος σημειώνει με συγκίνηση:

“Χθες βράδυ έλαβα ένα τηλεφώνημα. Στην άλλη γραμμή ήταν ο Μάκης. “Σπύρο σήμερα σε σκέφτηκα κ ήθελα να σου πω πως σαν σήμερα πέρασαν 20 χρόνια από το ατύχημα…”. Στις 23/01/2000 στην εθνική οδό στο ύψος του Διακοφτου έλαβε χώρα ένα σοβαρό ατύχημα. Ήμουν υπηρεσία κ είχα επιληφθεί του ατυχήματος. Μετά χαθήκαμε για πολλά χρόνια μέχρι που πριν από λίγους μήνες μπόρεσα κ τον βρήκα με την βοήθεια μιας συναδέλφου. Χθες ήταν πολύ συγκινητική η στιγμή της υπενθύμισης… Η δουλειά μου έχει πολύ πόνο, πολύ στρες, πολύ πίεση μα έχει κ αυτά που αφήνουν όλα τα άλλα πίσω κ νιώθεις τόσο υπερήφανος που είσαι μέρος μιας τέτοιας ιστορίας…Φίλε Μάκη τα θυμάμαι και εγώ όλα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα..”

Tempo24.news

Όλη η επικαιρότητα