Αχαϊα

Αχαΐα – Καμάρες: Πεζοί στην κόψη του ξυραφιού

Ακούστε το άρθρο

Στριμωγμένος στα σκοινιά του νόμου και της κοινωνικής κατακραυγής, ο οδηγός που βύθισε σε διπλό πένθος μια οικογένεια προέβη σε μια δημόσια αντίδραση, ζητώντας «μια τεράστια συγγνώμη» μέσω του εκπροσώπου του, που είναι ο δικηγόρος του έφεδρου αξιωματικού, Ιωάννης Σαμέλης.

Την ίδια στιγμή αναδεικνύεται η γενικότερη διάσταση του ζητήματος: Πολίτες περιαστικών περιοχών (και όχι μόνο) έκθετοι σε θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονούν από την πυκνή και συχνά ασύδοτη κυκλοφορία, ζήτημα που ανέδειξε χθες η «Π».
«Μια συγνώμη δεν απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων» σημειώνει ο ίδιος «αλλά αυτό είναι το ελάχιστο», είπε ο κ. Σαμέλης, που αναφέρθηκε στην κακή ψυχολογική κατάσταση του εντολέα. «Παρακολουθείται από ψυχιάτρους του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και είναι υπό φαρμακευτική αγωγή» αποκάλυψε ο ίδιος.
«Είναι ένα σοβαρό παιδί, καπετάνιος είναι, με καθαρό ποινικό μητρώο, δεν είναι εγκληματίας. Ήταν η κακιά στιγμή» υποστηρίζει ο δικηγόρος του.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «κινηματογραφικό σενάριο», τα περί απόπειρας διαφυγής του 28χρονου, αποδίδοντας την ενέργεια του να πέσει στο νερό, στο σοκ το οποίο είχε υποστεί μετά το τροχαίο.
Το ερώτημα της ενδεχόμενης κατανάλωσης αλκοόλ προς το παρόν δεν απαντάται. Εκκρεμεί η επεξεργασία του δείγματος που ελήφθη.
Σοκαρισμένη είναι η κοπέλα που συνόδευε τον νεαρό τη μοιραία εκείνη ώρα.
Οι γονείς του 28χρονου είναι και αυτοί σε δραματική κατάσταση, επισημαίνει ο δικηγόρος.
«Η μητέρα του πήγε στον τόπο του δυστυχήματος να συνοδεύσει τα θύματα με το ασθενοφόρο κι εκεί διαπίστωσε ότι είχαν καταλήξει. Και η μητέρα παρακολουθείται από γιατρό» λέει ο κ. Σαμέλης, αναφέροντας πως ο πατέρας του 28χρονου βρίσκεται στο εξωτερικό.

Όλη η επικαιρότητα