Αχαϊα

Αχαΐα: Κτίρια με ιστορία βλέπουν προοπτική – Χαρτοποιία σε Αίγιο και ΑΣΟ στην Κάτω Αχαΐα

Ακούστε το άρθρο

Δύο σημαντικές προτάσεις από την Αχαΐα, ενεκρίθησαν οριστικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», μετά από εμπεριστατωμένες προτάσεις του Δήμου Αιγιάλειας για την πρώην Χαρτοποιία Αιγίου και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας για τις παλιές Αποθήκες ΑΣΟ Κάτω Αχαΐας.

Στις αποφάσεις ένταξης, η μεν επανάχρηση βασικών κτιρίων της Χαρτοποιίας χρηματοδοτούνται με 2,5 εκατ. ευρώ και η ανάπλαση του κτιρίου των αποθηκών ΑΣΟ και μετατροπής τους σε Βιοκλιματικό Πολιτιστικό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων (με διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου) με 1,1 περίπου εκατ.ευρώ.

ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ

Το έργο στην Χαρτοποιία Αιγίου, αφορά σε χαρακτηριστικά βιομηχανικά κτίρια εμβληματικής σημασίας για τη φυσιογνωμία και την ιστορία της πόλης και πρέπει να αποκατασταθούν, όσα βρίσκονται σε επαφή με τα κτίρια του ΤΕΙ, ώστε να λειτουργήσουν ως μία πολυλειτουργική ενότητα με χρήσεις πολιτιστικές-ψυχαγωγικές-αθλητικές και διοίκησης που θα παρέχονται από τον δήμο, σε συνδυασμό με χρήσεις αναψυχής-εστίασης που
θα παρέχονται από ιδιώτη. Στην ενότητα εντάσσονται και υπηρεσίες του δήμου για λόγους ουσιαστικής κάλυψης αναγκών.

ΑΣΟ

Η ανάπλαση του ΑΣΟ Κ. Αχαΐας, αφορά στην αξιοποίηση πάνω από το 80% της επιφάνειας του κτιρίου, για πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που θα παρέχει ο δήμος, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα από τους πολίτες, ενώ το υπόλοιπο τμήμα για οικονομικές δραστηριότητες εστίασης και αναψυχής, Ο δήμος έχει διασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία του κτιρίου για τουλάχιστον για 4 ημέρες την εβδομάδα και τουλάχιστον 8 μήνες τον χρόνο.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα