Αγροτικά Ηλεία

Αχτίδα ελπίδας στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού

Ακούστε το άρθρο

Ελαφρώς καλύτερη είναι η κατάσταση στον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, μετά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε πριν από το Πάσχα, καθώς βελτιώθηκε η εισπραξιμότητα, πληρώθηκε μέρος των οφειλομένων στους εργαζόμενους, καταβλήθηκαν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ είναι σε εξέλιξη οι επαφές με ΔΕΗ και ΕΦΚΑ για τη ρύθμιση των μεγάλων χρεών.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του οργανισμού, Νίκος Φάμελος, τα χρήματα που εισπράχθηκαν από τις εισφορές των δήμων και της Περιφέρειας, παρακρατήθηκαν από τον ΕΦΚΑ, ενώ τους τελευταίους μήνες ο οργανισμός πληρώνει και τις τρέχουσε ασφαλιστικές του υποχρεώσεις, με στόχο να διεκδικήσει συνολικη ρύθμιση πολλών δόσων το ερχόμενο φθινόπωρο.

«Καταφέραμε να πληρώσουμε τα τρέχοντα στα ασφαλιστικά ταμεία και θα κινηθούμε δικαστικά σε τρεις δήμους για απαιτήσεις που δεν έχουν ικανοποιηθεί. Θέλουμε να μπούμε σιγά σιγά σε μια σειρά και έχει ήδη γίνει μια συζήτηση με τον Ηλείο υπουργό Εργασίας, Τ. Πετρόπουλο, για να ενταχθούμε σε ρύθμιση, κάτι που πιστεύουμε ότι μετά τον Αύγουστο θα επιτευχθεί», δήλωσε ο κ. Φάμελος και στη συνέχεια ανέφερε ότι προ ημερών είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση της ΔΕΗ στην Τρίπολη για το ίδιο θέμα, αλλά τη δεδομένη στιγμή διαπιστώνεται απόσταση.

«Τα χρέη προς τη ΔΕΗ, ύψους 2 εκατ. € περίπου, είναι πιο σύνθετο ζήτημα, διότι οφειλέτες είναι και οι ΤΟΕΒ αλλά και ο ΓΟΕΒ. Η πρότασή μας είναι 160 δόσεις για τις οφειλές του ΓΟΕΒ και 120 για τους ΤΟΕΒ με διαγραφή των προστίμων. Ωστόσο, η αντιπρόταση της ΔΕΗ είναι να καταβάλουμε το 30% των οφειλών και τα υπόλοιπα σε 36 δόσεις, στην οποία δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε με τα τωρινά δεδομένα», επισήμανε ο κ. Φάμελος, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκη για να βρει λύση.

«Έχει και η ΔΕΗ ευθύνες για τη διόγκωση του χρέους, διότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως και το άφησε να εξελιχθεί», είπε ο κ. Φάμελος αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι τότε διοικήσεις υπέκυψαν σε ποικίλες πολιτικές πιέσεις.

Παράλληλα, πληρώθηκαν περίπου 7.000 ευρώ στον ΟΤΕ για το σύστημα τηλεπικοινωνίας για να ρυθμιστεί και αυτή η κατηγορία των οφειλών.

Τεχνικά δελτία για τις ζημιές σε Κάμπο και Ολυμπία

Εντός των ημερών ο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, σε συνεννόηση με την ΠΕ Ηλείας, αναμένεται να ετοιμάσει τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στον νομό μας στις τάφρους και σε αρδευτικές διώρυγες.

«Για τις πλημμύρες στον Κάμπο και στο Πελόπιο θα ζητήσουμε με τεχνικά δελτία τη χρηματοδότηση για τον καθαρισμό τάφρων και αρδευτικών διωρύγων, μεταξύ αυτών την Τ2 και τις τάφρους 23 & 24. Ταυτόχρονα, προωθούμε τέσσερις μελέτες  για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων», σημείωσε ο κ. Φάμελος.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού. Άγγ. Δέρβος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι πληρώθηκαν και δεδουλευμένα του Μαρτίου, τονίζοντας οι εργαζόμενοι, παρότι λιγοστοί πια, φέρνουν εις πέρας καθημερινά σημαντικο φόρτο εργασίας.

«Αν καταβληθούν μέσα στον Μάιο και οι μισθοί του Απριλίου, τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε καλά. Οι κινητοποιήσεις μας απέδωσαν, ελπίζω να μην επέλθει ξανά χαλαρότητα και επιστρέψουμε στη δύσκολη κατάσταση που βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Παρότι δεν είμαστε πολλοί, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία μας και την ομαδική εργασία, καταφέρνουμε να λύνουμε άμεσα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δέρβος.

Όλη η επικαιρότητα