Οικονομία

Αχτσιόγλου προς ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί εκβιαστικού τύπου πρακτικές

Ακούστε το άρθρο

Αυστηρό μήνυμα προς τους κοινωνικούς φορείς που παρά τις συνεχείς και έγκαιρες οχλήσεις αρνούνται να υποδείξουν εκπροσώπους τους στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) με το επιχείρημα ότι συνιστά παρακώληση της συνταγματικής ελευθερίας το όριο θητείας που προβλέπει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, έστειλε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιαστικού τύπου πρακτικές», είπε η υπουργός Εργασίας φωτογραφίζοντας την ΓΣΕΕ -όπως επεσήμαναν έμπειροι κοινοβουλευτικοί- και σημείωσε πως οι εταίροι που διαμαρτύρονται, ζητούν αλλαγή του νόμου.

«Από την πλευρά μας δεν θεωρούμε ότι αυτό συνιστά παραβίαση της συνδικαλιστικής ελευθερίας, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για αλλαγές προκειμένου να λειτουργήσει ο ΟΜΕΔ, δεν αποδεχόμαστε όμως εκβιαστικού τύπου πρακτικές», τόνισε. Συνέπεια αυτής της στάσης, είπε, είναι να μην έχει οριστεί ΔΣ και να είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών.

«Η οικονομική υπηρεσία του ΟΜΕΔ επισημαίνει ότι αν δεν συσταθεί ΔΣ δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι λογαριασμοί, ενώ στις 31 Ιουλίου σταματούν να υπάρχουν και οι εκπρόσωποι του ΟΜΕΔ», ανέφερε και έκανε γνωστό πως το θέμα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει με κοινωνικούς φορείς τη Δευτέρα, καθώς για την κυβέρνηση είναι ζωτικής σημασίας να λειτουργήσει ο ΟΜΕΔ.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα