Πολιτική

Αχτσιόγλου στη θέση Τζανακόπουλου σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας

Ακούστε το άρθρο

Οι δύο εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ σε διάστημα μιας εβδομάδας, προκαλούν ντόμινο αλλαγών στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες η Έφη Αχτσιόγλου, αναμένεται να αναλάβει ρόλο κλειδί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι προχωρημένες συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα κληθούν να ριχτούν στα βαθιά προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει να ανορθώσει και πάλι το ανάστημα του, θέλουν την υπουργό Εργασίας να διαδέχεται το Δημήτρη Τζανακόπουλο στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτομάτως η Έφη Αχτιόγλου θα κατέβει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, ενώ ο Δημήτρης Τζανακλόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί στην Α΄ Αθηνών.

Η επιλογή της Έφης Αχτιόγλου, μόνο τυχαία δεν είναι. Μετά τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άσκησαν δριμεία κριτική στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν ότι το αφήγημα της κυβέρνησης «βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια» δεν μεταφέρθηκε όσο θα έπρεπε στους πολίτες και έβαλαν στο στόχαστρο τους το Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Προκείμενου ο πρωθυπουργός να προλάβει περαιτέρω αντιδράσεις αλλά και να δώσει μια ώθηση στην επικοινωνία του κόμματος του, φαίνεται τελικά να καταλήγει στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου.

Και στην περίπτωση της υπουργού Εργασίας όμως ελλοχεύουν κίνδυνοι, για το κυβερνών κόμμα. Αν ο πρωθυπουργός θέλει με την Έφη Αχτισόγλου να αναδείξει όσα έχουν γίνει για την καταπολέμηση της ανεργίας, τις παροχές προς τους αδυνάτους αλλά και την 13η σύνταξη, από την αντίπερα όχθη τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρουν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» το ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας στο κάδρο της αντιπαράθεσης ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, τα αναδρομικά που διεκδικούν οι συνταξιούχοι και τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων.

via

Όλη η επικαιρότητα