Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αδέσποτο βόδι τραυμάτισε γυναίκα στην Καλαμάτα!

vodia-1.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ανεξέλεγκτη είναι και πάλι η κατάσταση με τα αδέσποτα βοοειδή στον Ταΰγετο. Πλέον, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, παρατηρούνται και τραυματισμοί πολιτών απ’ αυτά, όπως συνέβη προχθές με γυναίκα στις Σιλίμποβες, που πήγε χθες στο Δημαρχείο και έκανε σχετική καταγγελία.
 
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «κατ’ επανάληψη η Δημοτική Αρχή έχει τονίσει ότι για να υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος απαιτείται κινητοποίηση όλου του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή ΣΔΟΕ (παράνομες αγοραπωλησίες), Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Διεύθυνση Υγείας (παράνομη σφαγή), Εισαγγελία και Αστυνομία (αναζήτηση ιδιοκτητών) κ.λπ. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις επί συσκέψεων για το θέμα, ο Δήμος έχει παραδώσει μέχρι και ονόματα φερόμενων ιδιοκτητών που είναι κυρίως από την περιοχή των χωριών της Αλαγονίας, αλλά τίποτε συγκεκριμένο δε γίνεται».

 
Ο Δήμος υποστηρίζει ότι «η αναζήτηση και τιμωρία των ιδιοκτητών, μαζί με την οργανωμένη επιχείρηση σύλληψης και σφαγής των αδέσποτων (;;;) (αναισθητικό, φύλαξη σε χώρο, μεταφορά, σφαγείο) απαιτούν σχέδιο και οργάνωση, με την παρουσία κατασταλτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκπροσώπων συμφερόντων».
 
 
Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα