Αγροτικά

Αδικημένη η Ηλεία από το πρόγραμμα Νέων Αγροτών – Δείτε τα ονόματα

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των νέων Αγροτών στην Ηλεία από την ανάρτηση των ονομάτων των εν δυνάμει δικαιούχων του προγράμματος (σχεδίων βελτίωσης κ.ά.) από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τη «μερίδα του λέοντος» παίρνουν οι νέοι αγρότες από την Αχαια και την Αιτωλοακαρνανία και αυτό γιατί πήραν επιπλέον πριμοδότηση σε σύγκριση με την Ηλεία.


Όπως εξήγησε στο Patrisnews.com ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θοδωρής Βασιλόπουλος για την Αχαία και την Αιτωλοκαρνανία ελήφθησαν από το υπουργείο ειδικά κριτήρια όπως οι ορεινοί  όγκοι και τα καπνά για τους δύο παραπάνω νομούς, ενώ η Ηλεία θεωρήθηκε λόγω του κάμπου Γη της Επαγγελίας:


«Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη να μένουν εκτός  οι αγρότες μας που έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα για τον φάκελό τους και να πριμοδοτούνται οι γείτονες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έχουμε ήδη διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο και ζητάμε να ενταχθούν περισσότεροι Ηλείοι. Θα θέσουμε το θέμα και στο συνέδριό μας…» 


Τι λέει το υπουργείο 


Αρχές  της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η λίστα με τους επιτυχόντες του προγράμματος των Νέων Αγροτών, οι οποίοι αναμένεται να «αγγίξουν» τους 8.000.  


Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα υψηλός είναι ο αριθμός των επιλαχόντων (3.100), για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν επίσης στο πρόγραμμα. Η τελική έγκριση ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Κατεβάστε το σχετικό αρχείο (PDF)

Όλη η επικαιρότητα