Ηλεία

Αερολέσχη Πύργου: Εμπειρία ζωής οι πτήσεις με αεροπλάνο

Ακούστε το άρθρο

Την εμπειρία της πτήσης με ένα αεροπλάνο θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για τρίτη φορά τα μέλη της Αερολέσχης Πύργου, το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όπως είναι γνωστό, η Αερολέσχη έχει μισθώσει ένα αεροσκάφος τύπου Cessna και μια φορά το μήνα πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Ο πρόεδρος, Θοδωρής Γιαννακούλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα που πραγματοποιήσαμε πτήσεις, στα τέλη Μαρτίου και Απριλίου, συμμετείχαν πάνω από 80 φίλοι και μέλη της Λέσχης από όλη την Ηλεία. Για το 4ήμερο 2 έως 5 Ιουνίου, οι δηλώσεις έχουν φτάσει τις 40 περίπου και αυξάνονται διαρκώς. Άμεσα στη διάθεση των μελών της Λέσχης για να ξεκινήσουν τις πτήσεις τους θα είναι το αεροπλάνο, από τη στιγμή που θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας το μεσημέρι της Παρασκευής Θα ξεκινούν από 9 το πρωί μέχρι και 7 το απόγευμα και το κόστος τους θα ανέρχεται στα 180€/ώρα. Ακόμα, δίνεται δυνατότητα να συμπεριλαμβάνονται 2 επιπλέον άτομα, όπου η τιμή θα διαμορφώνεται στα 60€/άτομο. Το αεροπλάνο αποτελεί μοναδική εμπειρία, καθώς το άτομο που βρίσκεται δίπλα στον πιλότο νιώθει την έξαρση της πτήσης. Επιθυμία μας είναι να αυξηθεί η εγγραφή μελών, για να δυναμώσει ο σύλλογος και να αποκτήσουμε φωνή. Το κόστος εγγραφής στο σύλλογο είναι 10€ και 20€ η ετήσια συνδρομή. Τα μέλη του συλλόγου είναι πάνω από 135 ήδη.».

Στην αναμονή

Για άλλη μια φορά οι πτήσεις του συλλόγου δεν θα πραγματοποιηθούν στο Επιτάλιο, καθώς δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για να καλύψει τέτοιες δραστηριότητες. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα γίνονται ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, για την επαναλειτουργία του μιας και είναι το μοναδικό στην Πελοπόννησο που μπορεί να εξυπηρετήσει λειτουργίες της Γενικής Αεροπορίας. Η λειτουργία του κρίνεται άκρως σημαντική, καθώς έτσι ανοίγει τρίτη πύλη εισόδου στο νομό, ύστερα από τους οδικούς άξονες και τα λιμάνια Κατακόλου και Κυλλήνης».

Ενίσχυση από την περιφέρεια για τα έξοδα πτήσεων

Η Αερολέσχη Πύργου έχει γίνει μέλος στις Εθελοντικές ομάδες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμει στην επιτήρηση και πρόληψη πυρκαγιών τόσο στο Νομό όσο και στο δυτικό κομμάτι Αχαΐας, Μεσσηνίας και στην Ζάκυνθο. Για αυτό το λόγο, έχει ξεκινήσει ήδη κουβέντα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργο Γεωργιόπουλο και δημάρχους του νομού ώστε να συνεισφέρουν στο κομμάτι που αφορά το κόστος των πτήσεων, μιας και το αεροσκάφος είναι μισθωμένο μέχρι την απόκτηση ιδιόκτητου. Αργότερα θα υπάρξει και συζήτηση με τις περιφέρειες Μεσσηνίας και Αχαΐας για το ίδιο ζήτημα.

Όλη η επικαιρότητα