Περίεργα

Αφαίρεσαν σκουλήκι 20 εκατοστών από το μάτι της

skouliki_mati_madata_870180346.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ένα απίστευτο ιατρικό περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή “Monsters Inside Me” του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου Animal Planet πριν από μερικές εβδομάδες.

Γιατροί στο Ινστιτούτο Florida Eye Microsurgical Institute κλήθηκαν να αφαιρέσουν από μία ασθενή ένα παρασιτικό σκουλήκι, το οποίο ζούσε και αναπτυσσόταν επί μήνες μέσα στο μάτι της, χωρίς εκείνη αρχικά να έχει καταλάβει κάτι.

Το παράσιτο ζούσε ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ματιού της και τρεφόταν από θρεπτικές ουσίες στο αίμα της. Έγινε αντιληπτό, όταν η ασθενής πήγε για εξετάσεις στα μάτια της μετά από έντονους πονοκεφάλους, φλεγμονή και συχνή ερυθρότητα στο ένα μάτι.

Για την επέμβαση, οι γιατροί χορήγησαν τοπικό αναισθητικό στο μάτι της ασθενούς, η οποία κατά τ’ άλλα ήταν ξύπνια καθ’ όλη τη διάρκεια του χειρουργείου. Σύμφωνα με το onmed το σκουλήκι είχε μεγαλώσει τόσο πολύ, ώστε πλέον είχε προκαλέσει το σπάσιμο τριχοειδών αγγείων πίσω από το μάτι και η επέμβαση θεωρήθηκε ότι έπρεπε να γίνει άμεσα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αληθινά πλάνα από την επέμβαση που έγινε στην ασθενή για να της αφαιρέσουν το σκουλήκι μήκους σχεδόν 20 εκατοστών από το μάτι της.


Όλη η επικαιρότητα