Πολιτισμός

Οι αφανείς ήρωες της «Γκόλφως»…

Ακούστε το άρθρο

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο θέατρο «Απόλλων», έπεσε η αυλαία για την «Γκόλφω», την παράσταση που «ανέβασε» φέτος η Θεατρική Ομάδα Πύργου (Θ.Ο.Π.). Το έργο, σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη, γνώρισε καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία αφού πρόσφερε ξεχωριστές θεατρικές στιγμές στις εκατοντάδες των θεατρόφιλων που έσπευσαν να το δουν…

Πραγματοποιώντας μια διαφορετική αποτίμηση, το μέλος της Θ.Ο.Π. Σταύρος Ρομποτής, πραγματοποίησε ανάρτηση στην σελίδα της Ομάδας στο facebook, όπου έκανε αναφορά στους ανθρώπους που ήταν πίσω από τα φώτα της σκηνής, σε αυτούς που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε και… ως αφανείς ήρωες!

Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση:

«Ήρθε η ώρα να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που ήταν πίσω από τα φώτα της σκηνής μα χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε παράσταση! Οι φοβεροί φωτισμοί ήταν έργο του Ανδρέα Ζέζα που είναι και από τα παλαιότερα μέλη της ομάδας μας. Στον χειρισμό τους ήταν για πολλά βράδια ο Κώστας Βεργέτης. Δίπλα του, για πρώτη φορά σε αυτόν το ρόλο, στον χειρισμό του ήχου, ο Σπύρος Αντωνόπουλος. Το σκηνικό μας κατασκεύασε και φέτος ο Νίκος Σακκούλης. Την επιμέλεια των κοστουμιών και την κατασκευή των μασκών ανέλαβε η Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου. Τις κομμώσεις μας για ακόμα μια χρονιά ο ακούραστος Γιάννης Γαβριλόπουλος. Οδηγίες στον χορό και την κίνηση έδωσε η Αθηνά Τσαρμποπούλου. Φωτογράφος μας ο Λάμπρος Τσακριλής. Το έντυπο πρόγραμμά μας επιμελήθηκε η Αγγελική Τσούρα. Βοηθός Σκηνοθέτη ήταν η Αθανασία Καραλή. Επίσης βοήθησαν σε εισιτήρια, ταμείο, ταξινόμηση θεατών, κουβάλημα σκηνικών αλλά κυρίως σε εμψύχωση των ηθοποιών οι Φώτης Παπαθεοδώρου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Μαρία Ζαγκλή, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Φωτεινή Τζιαντζή, Κυριακή Κοσμοπούλου, Χριστίνα Μαρκόβα, Γιώργος Γκιντζίρης, Δώρα Τσαβλή, Σοφία Ψαρρά, Νάνσυ Μπάρκα, Ιωάννα Πικέα, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νατάσσα Κωνσταντοπούλου, Σπύρος Σαργέντης, Πάνος Βλαχαντώνης, Ελένη Κουνέλη. Περιμένουμε του χρόνου να είναι πάλι μαζί μας οι Βασίλης Σαργέντης και Γωγώ Παπαϊωάννου που έδωσε και την φωνή της στο τραγούδι “πού ήσουνα Γκόλφω” που ακούστηκε στις παραστάσεις μας. Τέλος να ευχαριστήσουμε την σκηνοθέτη μας Ευανθία Στιβανάκη που μας οδήγησε σε ακόμα μια επιτυχία!».

Όλη η επικαιρότητα