Αχαϊα

Άφαντος ο ανήλικος πρόσφυγας από τα Καλάβρυτα – Εξαφανίστηκε από δομή φιλοξενίας

Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, για τον εντοπισμό 14χρονου πρόσφυγα που εξαφανίστηκε την Παρασκευή, από τον προσωρινό χώρο υποδοχής Μεταναστών στα Καλάβρυτα.

Ο ανήλικος αναζητείται από τον Ερυθρό Σταυρό, στην εποπτεία του οποίου βρίσκονται οι μετακινήσεις των προσφυγών στη δομή φιλοξενίας.

Η εξαφάνιση του έγινε αντιληπτή λίγες ώρες μετά την μεταφορά του στο  χώρο του «πρώην κτιρίου Βουγά», εκεί όπου βρίσκονται ήδη άλλοι πέντε, από τους 20 συνολικά πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν εκεί προσωρινά.

Το παράδοξο είναι οτι η εξαφάνιση,όπως μετέδωσε το kalavrytanews.com, δεν δηλώθηκε αμέσως στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί πολύς χρόνος για τον εντοπισμό του.

Να σημειώσουμε οτι κέντρο καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας ανηλίκων μεταναστών στο κτήριο του ΕΕΣ (κτήριο Βουγά) έχει ως επίσημη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας την 1η Αυγούστου και στο κτήριο συνεχίζονται οι εργασίες, παρ όλα αυτά μεταφέρθηκαν 6 ανήλικοι πρόσφυγες (συμπεριλαμβανομένου στον αριθμό και του εξαφανισθέντος)  Σημειώνουμε επίσης οτι από την Πέμπτη 20 Ιουλίου το κτήριο φυλάσσεται από την εταιρεία security .

Οι πρώτοι πρόσφυγες ήρθαν χωρίς καμία αστυνομική παρουσία αφού την όλη διαχείριση των μετακινήσεων είχε υπό την εποπτεία του μόνον ο Ε.Ε.Σ.

Όλη η επικαιρότητα