Αρθρογραφία

Αφήστε τα μπαλώματα στον Καϊάφα

Ακούστε το άρθρο

Ας ξεκινήσουν λοιπόν τα έργα ανάπλασης των Λουτρών και της λίμνης του Καϊάφα, για να καταλάβουμε και εμείς οι άπιστοι, οι οπαδοί της σοβαρής αξιοποίησης και αναβάθμισης του Καϊάφα, όπως πιστεύουμε, σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, ότι πράγματι γίνεται κάτι σοβαρό στον Καϊάφα και ότι τα πέντε εκατ. ευρώ είναι υπεραρκετά, για όλα τα έργα σύμφωνα με τον σχεδιασμό.

Να δούμε λοιπόν και εμείς πως θα επισκευαστεί το ερειπωμένο ΓΕΡΑΝΙΟΝ, το μισοερειπωμένο ΑΡΗΝΗ, τα μισοερειπωμένα ΛΑΪΚΑ, επίσης το ΟΛΥΜΠΪΑ και οι λοιπές εγκαταστάσεις στο νησάκι της Αγίας Αικατερίνης, οι δρόμοι, τα μονοπάτια και φυσικά τα ΛΟΥΤΡΑ στην σπηλιά και ο πέριξ χώρος, τι θα γίνει με τον καθαρισμό της λίμνης, με την πρόσβαση στην θάλασσα, και φυσικά αν θα γίνει κάποια παρέμβαση στην γνωστή στους παροικούντες  ΜΑΡΙΝΑ του Καϊάφα.

Τι λέτε φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια για τα παραπάνω έργα και πολύ περισσότερο για όσα περισσότερα περιλαμβάνει ο προγραμματισμός και αν ναι έχει καλώς να ετοιμαστούμε και εμείς να χειροκροτήσουμε για την σοβαρή κρατική επένδυση και την μετατροπή του Καϊάφα σε τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών, με τόσο μικρό κόστος και μάλιστα χωρίς να παραχωρηθεί η χρήση του σε ιδιώτες.

Προφανώς αν είναι έτσι ίσως θα ήταν μέγα λάθος αν είχε προωθηθεί το 2004 η πρόταση παραχώρησης του Καϊάφα σε ομογενείς επενδυτές για κατασκευή νέων ξενοδοχείων, στο επιχωματωμένο τμήμα της λίμνης, δυναμικότητας περίπου 1800 κλινών, ολοκλήρωση της ΜΑΡΙΝΑΣ και φυσικά αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών, όπως θα άξιζε σε ένα πρότυπο τουριστικό και ιαματικό κέντρο.

Ευτυχώς που το 2004 αποσύρθηκε η σχετική διάταξη παραχώρησης της χρήσης του Καϊάφα για την προαναφερθείσα επένδυση και ευτυχώς γιατί «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και η «Ελλάς δεν πωλείται» και αφού είναι έτσι, ή πιθανά να γίνει έτσι, θα σιωπήσουμε και εμείς που βλέπουμε τα πράγματα αλλιώς και θα συμβιβαστούμε με τα μπαλώματα που πομπωδώς εξαγγέλλονται κατά διαστήματα και μάλιστα τώρα όχι προεκλογικά αλλά μετεκλογικά.

Θα ετοιμαστούμε και εμείς να χειροκροτήσουμε μαζί σας για το μέγα κατά την γνώμη σας επίτευγμα και ας είναι το ελάχιστο κατά την γνώμη μας, αλλά κι αν ο Καϊάφας είχε φωνή να μιλήσει, θα σας απέρριπτε κύριοι και θα σας απαγόρευε ακόμη και το όνομά του να μνημονεύετε, ενώ υποτίθεται πως γνωρίζετε το μέγεθος της ακτινοβολίας του στα διεθνή τουριστικά πράγματα, αλλά μάλλον δεν το γνωρίζετε ή το αποφεύγετε, άγνωστο για ποιους λόγους.

Να το πούμε όμως και αλλιώς, μπας και το καταλάβαιτε, έστω την τελευταία στιγμή και ανακαλέσετε την απόφαση χρηματοδότησης  έργων στον Καϊάφα με το πενιχρό ποσό των πέντε εκατομμυρίων, προωθώντας ταυτόχρονα τον σχεδιασμό του 2004 του τότε υπουργού Τουρισμού του κ. Δ. Γεωργακόπουλου, για έργα υψηλής κλίμακας, που περιλάμβαναν την επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, την κατασκευή καινούργιων εγκαταστάσεων στο αποξηραμένο τμήμα της λίμνης, την ολοκλήρωση της ΜΑΡΙΝΑΣ με την δίοδό της στην θάλασσα και φυσικά την αναμόρφωση των ΛΟΥΤΡΩΝ σε άλλες σύγχρονες βάσεις.

Δεν θα ήταν κακό λοιπόν για εσάς της σημερινής Κυβέρνησης, που κατηγορείτε τους άλλους για ιδεοληψίες, νοοτροπίες κρατισμού και σοσιαλιστικού συντηρητισμού, να αναθεωρήσετε την άποψή σας για τον Καϊάφα, να ακυρώσετε τα μπαλώματα που πάτε να φτιάξετε και να μελετήσετε την μετατροπή του σε πρότυπο διεθνές τουριστικό κέντρο και προορισμό υψηλών προδιαγραφών.

Όλη η επικαιρότητα