Κόσμος

Αυστραλοί μαζεύουν λεφτά για το δεξί χέρι του Πάπα που κατηγορείται για σεξουαλικά εγκλήματα

Ακούστε το άρθρο

Αυστραλοί δημιούργησαν ένα ταμείο για να βοηθήσουν τον καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, τρίτο τη τάξει στο Βατικανό που κατηγορείται στη γενέτειρά του για σεξουαλικές επιθέσεις, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα δικαστικά του έξοδα, σύμφωνα με εφημερίδα.

Ο Τζον Ρόσκαμ, διευθυντής του Institute for Public Affairs, ενός συντηρητικού ινστιτούτου της Αυστραλίας, δήλωσε ότι άνθρωποι που στηρίζουν τον καρδινάλιο Πελ άνοιξαν έναν τραπεζικό λογαριασμό για να λαμβάνουν δωρεές προκειμένου να πληρωθούν οι δικηγόροι που θα αναλάβουν την υπεράσπισή του.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιθυμούν να υποστηρίξουν τον καρδινάλιο και να του δώσουν την ευκαιρία να αθωωθεί», επεσήμανε ο Ρόσκαμ στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Herald Sun.

Η αρχιεπισκοπή της Μελβούρνης έχει ανακοινώσει ότι θα παράσχει στον καρδινάλιο μέρος για να μείνει όταν πάει στην Αυστραλία για να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου, όμως δεν αναλαμβάνει το κόστος της υπεράσπισής του.

Ο 76χρονος Πελ, που κατάγεται από την Αυστραλία και είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά του Βατικανού, εκλήθη να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης στις 26 Ιουλίου για να απαντήσει σε κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης που τον βαρύνουν.

Ο πάπας Φραγκίσκος που έδωσε άδεια για να μπορέσει να μεταβεί στην Αυστραλία.

Η αστυνομία της χώρας ανακοίνωσε ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για σεξουαλικές επιθέσεις» οι οποίες αφορούν το παρελθόν, χωρίς να διευκρινίζει ούτε την ηλικία των φερόμενων θυμάτων ούτε να δίνει άλλες διευκρινίσεις για τα γεγονότα.

Όλη η επικαιρότητα