Life

Αυτά είναι τα κυριότερα facts για τις σχέσεις και την αγάπη

Ακούστε το άρθρο

Μια σχέση οφείλει να έχει κάποιες αρχές έτσι ώστε να μπορεί να κρατηθεί στον χρόνο και να μη χαθεί το ενδιαφέρον και των 2 ατόμων που τη συνιστούν. Ας δούμε όμως κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με τη σχέση.

Πράγματα που δεν «πρέπει»

Ο καθηγητής John Gottman μελετάει τι κάνει ένα επιτυχημένο ζευγάρι και τι βοηθάει στη διατήρηση καλών σχέσεων. Πέρα από τα τελευταία 40 χρόνια, έχει καταλήξει σε κάποιες πολύ καλές συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων αυτών των τεσσάρων πράξεων που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε αν θέλετε να παραμείνετε αγαπημένοι μεταξύ σας:

Κρίση. Υπάρχει μια ιδιαίτερη μορφή κριτικής που είναι καταστροφική για τις σχέσεις, αυτός ο τύπος της κακής και αρνητικής κριτικής που στόχο έχει να μειώσει το ένα από τα δύο άτομα εντός της σχέσης.

Περιφρόνηση. Αυτό είναι ένα συμπεριφορικό στοιχείο που κάνει το άλλο άτομο να νιώσει και αμήχανα και άσχημα με τον εαυτό του. Υποτίθεται πως στο πλαίσιο της σχέσης δε θα έπρεπε να υπάρχει τόσος αρνητισμός.

Άμυνα. Αν είστε συνέχεια σε άμυνα και δε μιλάτε, δε θέλετε να λυθούν ορισμένα θέματα, τότε τα πράγματα δε θα πάνε και πολύ καλά.

Χρειάζεται προσπάθεια

Μόλις βρείτε τον σωστό για εσάς σύντροφο, δεν είναι όλα απλά, ούτε έρχονται όλα αρμονικά και ήρεμα στην καθημερινή σας αλληλεπίδραση. Μελέτες καλών μακροπρόθεσμων σχέσεων έδειξαν ένα πρότυπο συμπεριφοράς με το οποίο και τα δύο ζευγάρια υποστήριζαν τον σύντροφό τους και βοήθησαν με την προσωπική τους ανάπτυξη και ευτυχία.

Αυτό περιλάμβανε κοινές εμπειρίες όπου οι δυο θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη δική τους γνώση και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους από κοινού. Τι σημαίνει αυτό στην πραγματική ζωή;

Αν η σχέση σας είναι στάσιμη και δεν αισθάνεστε πια το ίδιο για τον σύντροφό σας, δοκιμάστε να κάνετε δραστηριότητες μαζί που απολαμβάνετε και τις δύο και βεβαιωθείτε ότι επαινείτε τις προσπάθειες του συντρόφου σας. Η καλοπέραση άλλωστε είναι το κλειδί για όλα.

via

Όλη η επικαιρότητα