Life

Αυτά είναι τα τρία νέα πιόνια της θρυλικής Monopoly

Ακούστε το άρθρο

Ο περασμένος Ιανουάριος ήταν ο μήνας ψηφοφορίας «Monopoly token madness»: Οι λάτρεις του παιχνιδιού, σε όλον τον κόσμο, κλήθηκαν να ψηφίσουν ποια από τα παλιά πιόνια θα μπουν για πάντα στο ντουλάπι των αναμνήσεων και ποια από τα καινούργια πρωτότυπα θα υιοθετηθούν.

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν η κατάργηση μερικών από τα πλέον εμβληματικά πιόνια: Του χειράμαξου, της δαχτυλήθρας και της μπότας από τα οκτώ, συνολικά, πιόνια του επιτραπέζιου.

Αντίθετα, οι 4.3 εκατ. ψηφίσαντες απ’ όλη την υφήλιο έβαλαν ως νέα πιόνια στο επιτραπέζιο παιχνίδι τα εξής τρία: Έναν Τυρρανόσαυρο Rεξ, έναν πιγκουίνο κι ένα… παπάκι μπάνιου.

Οι ψηφοφόροι είχαν να επιλέξουν από 56 καινούργια πρωτότυπα. Υπήρχαν διάφορα «σύγχρονα», για την γενιά των Millenials, όπως ένα emoji που κλείνει το μάτι κι ένα thumps up.

Αλλά την προτίμηση των φανατικών οπαδών κέρδισαν ως επί το πλείστον τα πιο παραδοσιακά πιόνια. Αποφάσισαν να περισώσουν το κλασικό αυτοκίνητο, το ημίψηλο, τη γάτα, το πολεμικό πλοίο.

Και το σκωτσέζικο τεριέ – το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’50 – ψηφίστηκε ως το πιο δημοφικές πιόνι. Δεύτερο ήταν ο Τυρρανόσαυρος Rex.

Το φθινόπωρο, οι λάτρεις της «Μονόπολης» θα βρουν στα καταστήματα το επιτραπέζιο με την καινούργια σειρά πιονιών. Αλλά οι φανατικοί fans μπορούν από τώρα να αγοράσουν μια special edition, που περιλαμβάνει και τα οκτώ παραδοσιακά πιόνια και οκτώ από τα καινούργια πρωτότυπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Μονόπολη» αποφάσισε ν’ αλλάξει τα πιόνια της: το 2013, το σίδερο σιδερώματος αντικαταστάθηκε από μια γάτα.

http://www.thetoc.gr

Όλη η επικαιρότητα