Υγεία

Αυτά θα σας συμβούν αν κόψετε το τσιγάρο (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Πολλοί καπνιστές θέλουν να κόψουν το τσιγάρο αλλά για τους περισσότερους αποδεικνύεται μια μάλλον δύσκολη διαδικασία καθώς το σώμα μας έχει μπει σε μια φάση αρνούμενο να προσαρμοστεί ξανά στις προ του καπνίσματος συνθήκες. Εκτός αν είστε από τους ανθρώπους που ακολουθούν τη λογική “ή τώρα ή ποτέ”.

Αυτό που χρειάζεται όμως είναι πείσμα, θέληση και μια γενναία απόφαση και και για να την πάρετε πιο εύκολα το παρακάτω βίντεο σας δίνει αρκετούς λόγους.

AdTech Ad

Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μόλις 20 λεπτά μετά το κόψιμο του τσιγάρου η αρτηριακή πίεση επιστρέφει σερ κανονικά επίπεδα, ενώ μόλις λίγες ώρες μετά θα αισθανθείτε κούραση και πιθανόν να μην μπορείτε να κοιμηθείτε.

Μετά από 8 ώρες τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα σας θα πέσουν στο μισό και τα επίπεδα του οξυγόνου θα επιστρέψουν στο κανονικό.

Μετά από 48 ώρες η πιθανότητα καρδιακής προσβολής θα έχει μειωθεί, η νικοτίνη θα έχει φύγει από το σώμα σας και γεύση και όσφρηση θα αρχίσουν να επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα.

Τα μεγάλα οφέλη όμως ξεκινούν μετά από 3 μήνες καθώς στο διάστημα από 3 ως 9 μήνες τα αναπνευστικά προβλήματα θα έχουν μειωθεί και η ικανότητα των πνευμόνων θα έχει αυξηθεί κατά 10%.

Μετά από 1 χρόνο η πιθανότητα καρδιακής προσβολής θα έχει πέσει στο μισό και μετά από 10 χρόνια η πιθανότητα να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα θα είναι ίδια με την πιθανότητα που θα έχει ένας μη καπνιστής και μετά από 15 χρόνια το ίδιο θα έχει συμβεί αντίστοιχα και για το καρδιακό επεισόδιο.

Τι λέτε δεν αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να βγάλετε μια και καλή το τσιγάρο από τη ζωή σας;

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα