Γυναίκα

Αυτές είναι οι απαγορευμένες τροφές για μία έγκυο

Ακούστε το άρθρο

Η εγκυμοσύνη είναι μία ‘’βαριά’’ περίοδος. Οι ορμόνες χτυπούν  κόκκινο οι διατροφικές συνήθειες αλλάζουν και η ψυχολογία έχει τα πάνω και τα κάτω. Η ισορροπημένη διατροφή είναι το παν όπως επισημαίνουν οι ειδικοί και πρέπει να περιλαμβάνει φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο υπάρχουν μερικές τροφές που απαγορεύονται.

  1. Ορισμένα θαλασσινά και ψάρια:

Ψάρια που περιέχουν υδράργυρο: Ο υδράργυρος αν καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη και αναπτυξιακές καθυστερήσεις. Τέτοια ψάρια είναι: το σκουμπρί, ο ξιφίας ενώ ψάρια όπως ο τόνος περιέχουν χαμηλά επίπεδα υδραργύρου, και μπορούν να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες.

Οστρακοειδή: Τα οστρακοειδή όπως τα στρείδια, τα μύδια και αχιβάδες, πρέπει να αποφεύγονται.

  1. Ωμά ή μαγειρεμένα αυγά:

Τα σπιτικά γλυκά και οι κρέμες, όπως η μους σοκολάτας, το κέικ, η μαγιονέζα, κλπ, που περιέχουν ωμά αυγά πρέπει να αποφεύγονται γιατί μπορεί μια εγκυμονούσα να μολυνθεί με βακτήρια της σαλμονέλας, κάτι που προκαλεί εμετό και διάρροια.

  1. Μη καλά μαγειρεμένο κρέας & Πουλερικά:

Πρόσφατη έρευνα έχει αποδείξει ότι τα άψητα κρέατα πρέπει να αποφεύγονται καθώς περιέχουν βακτήρια λιστέρια. Το κατεψυγμένο κρέας, όπως το κατσίκι, το αρνί, το βοδινό κρέας, το κοτόπουλο, κλπ, θα πρέπει να μαγειρεύονται πάρα πολύ καλά ενώ όλα τα αλλαντικά θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

  1. Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα:

Μια έγκυος αν τα καταναλώσει διατρέχει μεγάλο  κίνδυνο να προσβληθεί από σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

  1. Άπλυτα Φρούτα και Λαχανικά:

Εάν το κάνεις αυτό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κολλήσεις τοξόπλασμα ή λιστέρια. Γι αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα πλένεις πολύ καλά στο σπίτι και να μην τα τρως έξω σε εστιατόρια και ταβέρνες.

  1. Οι ξηροί καρποί που προκαλούν αλλεργίες:

Μερικοί ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια, τα κάσιους, τα κάστανα, τα φουντούκια, τα πεκάν, τα φιστίκια και τα καρύδια μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματικά εξανθήματα στο σώμα σας.

Όλη η επικαιρότητα