Επιχειρήσεις

Αυτοί διεκδικούν το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Ακούστε το άρθρο

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε τους 10 φιναλίστ του φετινού διαγωνισμού, για νεοφυείς και αρχικού σταδίου επιχειρήσεις, που διεκδικούν χρηματοδότηση ύψους 1.250.000 ευρώ, καθώς και καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω του δικτύου συνεργατών και υποστηρικτών του θεσμού.

Οι φιναλίστ επελέγησαν από την κριτική επιτροπή- την αποτελούν 10 έμπειροι επιχειρηματίες και στελέχη- με βάση τη βιωσιμότητα, την καινοτομία, τη χρηματοοικονομική σύνεση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι δέκα επιχειρήσεις που διεκδικούν το βραβείο φέτος δραστηριοποιούνται σε έξι διαφορετικούς τομείς, την εκπαίδευση, την ιατρική τεχνολογία, τα τρόφιμα & ποτά, τη μόδα, τον τουρισμό και την τεχνολογία.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι ψηφιακές και δημιουργικές υπηρεσίες και υπηρεσίες πληροφόρησης έχουν την ισχυρότερη αντιπροσώπευση στον διαγωνισμό, με τον τουρισμό να έρχεται δεύτερος. Αυτοί οι δύο τομείς αντιπροσωπεύουν το 36% των κατατεθειμένων αιτήσεων του τρέχοντος έτους.

Οι φιναλίστ του ΕΒΕ 2017 είναι:

100mentors
Mία διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει μαθητές και φοιτητές με επαγγελματίες, πρότυπα στο χώρο εργασίας τους, διεθνώς.

Allcancode
Mία διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που καλλιεργεί τεχνολογικές δεξιότητες και γνώσεις προγραμματισμού μέσω διαδραστικών παιχνιδιών.

BET Solutions
Προσφέρει καινοτόμες λύσεις στη φαρμακευτική και ιατρική έρευνα μέσω τεχνολογικών και λογισμικών προϊόντων για τη μη επεμβατική, προκλινική αξιολόγηση νέων φαρμάκων ή βιομορίων.

Fresh strips
Παρέχει λύσεις χαμηλού κόστους στον τομέα της συσκευασίας, οι οποίες πληροφορούν τον καταναλωτή για την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων που αγοράζει.

Kindred Honey Soda
Ενα φυσικό αναψυκτικό με ελληνικό μέλι και λεμόνι. H Kindred Honey Soda έχει εμπνευστεί από μία συνταγή με πλούσια κληρονομιά ως γιατροσόφι μεταξύ διαφόρων αρχαίων και σύγχρονων πολιτισμών.

Kooreloo
Μια νέα εταιρεία που σχεδιάζει επώνυμες τσάντες και αξεσουάρ και συνδυάζει τη σύγχρονη αισθητική με επιλεγμένα στοιχεία της ελληνικής και μεσογειακής παράδοσης.

Tech Τalent
Μία εκπαιδευτική πλατφόρμα και μία πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, η οποία προσφέρει στους υπεύθυνους προσλήψεων που αναζητούν επαγγελματίες στο χώρο των τεχνολογιών και της πληροφορίας των επικοινωνιών, τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να προσλάβουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Quizdom Education
Ξεκίνησε ως ένα παιχνίδι γνώσεων για κινητά τηλέφωνα και τώρα εξελίσσεται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα εκπαίδευσης.

Welcome
Επαναπροσδιορίζει τον τρόπο ταξιδιού προσφέροντας μία διαδικτυακή πλατφόρμα για την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία.

WOVER
Μία εφαρμογή για κινητά την οποία έχει δημιουργήσει η εταιρεία Mobiltron, η οποία παρέχει ένα προσωποποιημένο σύστημα ενημέρωσης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας θεσμοθετήθηκε το 2012 για την ενίσχυση έμπειρων και νέων επιχειρηματιών στην προσπάθεια υλοποίησης νέων επιχειρηματικών ιδεών μέσω της παροχής χρηματοδότησης, υπηρεσιών υποστήριξης αλλά και καθοδήγησης.

Το Libra Group έχει δεσμευθεί για χρηματοδότηση ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, το οποίο βοηθάει επιχειρηματίες στην Ελλάδα να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξή του.

Υποστηρικτές του θεσμού είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμβάλλει στην κατάρτιση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων από το 2014, μέσω του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη και η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise Pty Ltd. από την Αυστραλία.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές των νικητών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας είναι οι εταιρείες και οργανισμοί Antidote, Atradius, Δικηγορικό Γραφείο Ι. Βασσαρδάνης & Συνεργάτες, Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου, epixeiro.gr, ΙΔΕΜΕΔ, Intracom Telecom, , Kyvernitis Travel, Microsoft, People for Business, Reed Smith, SAP Hellas, SATO, Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, V+O και White Room.

Πηγή: ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα