Ελλάδα

Αυτοί είναι οι δυο ύποπτοι για τη βομβιστική επίθεση σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δύο αυτοί άντρες ανήκουν σε έναν πυρήνα πέντε έως επτά ατόμων.

Σημειώνεται πως κατά τις ίδιες πληροφορίες τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από διαφορετικά άτομα όπως προκύπτει από την ανάλυση της φωνής και το στίγμα εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας.   Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στρέφονται σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα και έχουν το παρατσούκλι «σγουρομάλλης» και «ξανθός» και τα πρόσωπα Τριαντόπουλος ή Παπαδόπουλος σύμφωνα με τις πλαστές ταυτότητες που είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Το σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί και ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού στρέφονται οι αρχές, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή». Βασικό στοιχείο είναι και το όχημα που χρησιμοποίησαν και αν αυτό συνδέεται με το καμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα μετά την επίθεση στα Άνω Πετράλωνα. Επισήμως, το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν έχει ακόμα παραληφθεί από τα στελέχη των διωκτικών αρχών που έχουν την ευθύνη της προανάκρισης. Ωστόσο, ατύπως τέθηκε υπόψη αρμοδίων αξιωματούχων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», οι κάμερες έχουν καταγράψει τα οχήματα που διέρχονται μπροστά από το κτίριο της οδού Εθνάρχου Μακαρίου όχι όμως και τις κινήσεις των δραστών που τοποθέτησαν το σακίδιο με τη βόμβα στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου. Δηλαδή, το σημείο όπου πυροδοτήθηκε η βόμβα χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς «τυφλό».

Επιπλέον, ενισχύονται οι υποψίες ότι το καμένο Opel είναι αυτό με το οποίο οι βομβιστές προσέγγισαν και διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης. Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για έρευνα. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Πρόκειται για την οργάνωση που έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος, της Eurobank στην οδό Σανταρόζα καθώς επίσης και το κτίριο του Εφετείου της Αθήνας, πριν από ένα χρόνο.

Όλη η επικαιρότητα