Life

Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2018

Ακούστε το άρθρο

Η λέξη της χρονιάς εναρμονίζεται με την παγκόσμια ανησυχία για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το Λεξικό Κόλλινς επέλεξε τον όρο «μίας χρήσης» ως τη φετινή λέξη της χρονιάς.

Με το πέρασμα των ετών ο κόσμος αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο την επίπτωση που έχει η χρήση των πλαστικών στον πλανήτη και επιλέγει να σταματήσει την αγορά συσκευασιών μίας χρήσης.

Η ευκολία των αντικειμένων μίας χρήσης τα κατέστησε ιδιαιτέρως δημοφιλή, ωστόσο, σταδιακά ξεδιπλώνεται το πλήρες μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στο περιβάλλον.

Οι εικόνες πλαστικών αντικειμένων που επιπλέουν στις θάλασσες και οδηγούν στο αγωνιώδες τέλος πολλών θαλάσσιων ζώων, έχει κινητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα ώστε να μειωθεί κατά πολύ η χρήση τους, όπως αναφέρει το CNNi.

Οι γλωσσολόγοι του Κόλινς δημιουργούν κάθε χρόνο μία λίστα με τις πλέον αξιοσημείωτες λέξειςπου αντανακλούν τη συνεχώς μεταβαλλόμενη κουλτούρα και τις ανησυχίες σύγχρονου πολίτη.

Η έρευνά τους έδειξε πως ο όρος «μίας χρήσης» είναι σήμερα τέσσερις φορές που διαδεδομένος απ΄ότι ήταν το 2013, με νέες ιστορίες και εικόνες να τον συνοδεύουν και να αποκαλύπτουν τον καταστροφικό του αντίκτυπο.

Όλη η επικαιρότητα