Αθλητισμός

Αυτή είναι η νέα διοργάνωση της FIFA

Ακούστε το άρθρο

​Ξεχάστε τα φιλικά παιχνίδια μεταξύ των εθνικών ομάδων που δεν έχουν νόημα και δεν αποφέρουν κέρδη στους άμεσα εμπλεκόμενους σε αυτά.

Το Πρωτάθλημα Εθνών έρχεται στη… ζωή μας από το 2018 με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στα θέματα που θίγονται στις παραπάνω αράδες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι με τη νέα διοργάνωση αυτή οι οπαδοί θα έχουν λόγο να βλέπουν τα παιχνίδια που δίδονται, οι ποδοσφαιριστές κίνητρο, ενώ με την οργάνωση μιας κεντρικής διαχείρισης των εσόδων, θα υπάρχουν κέρδη να ομοσπονδίες, μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγών.

Στη διοργάνωση αυτή θα λαμβάνουν μέρος 55 εθνικές ομάδες χωρών μέλη της UEFA με στόχο τέσσερις από αυτές να πάρουν ένα από τα εισιτήρια που θα τους δίνουν την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Δείτε πως θα είναι αυτή η διοργάνωση…

-Οι 55 χώρες μέλη της UEFA θα χωριστούν σε τέσσερις κατηγορίες (Α, B, Γ, Δ) ανάλογα με τη δυναμικότητα τους, βάσει της κατάταξης εθνικών ομάδων της UEFA που θα έχουν τον Νοέμβριο του 2017.

-Στην Α’ κατηγορία θα συμπεριληφθούν οι 12 πρώτες χώρες της κατάταξης. Οι επόμενες 12 θα είναι στη Β’ κατηγορία, οι επόμενες 15 θα είναι στη Γ’ κατηγορία και οι τελευταίες 16 στη Δ’.

-Στην Α’ και στη Β’ κατηγορία οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών ομάδων. Στη Γ’ κατηγορία θα σχηματιστούν ένας όμιλος των τριών ομάδων και τέσσερις των τεσσάρων ομάδων και στη Δ’ κατηγορία, τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

-Οι ομάδες του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός και εκτός έδρας αγώνες. Οι αγώνες θα γίνουν το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2018.

-Οι τέσσερις νικήτριες των ομίλων της κάθε κατηγορίας, θα αγωνιστούν σε αγώνες πλέι-οφ το Μάρτιο του 2020 και η νικήτρια της κάθε κατηγορίας θα προκριθεί στα τελικά του EURO 2020.

-Το EURO του 2020 θα γίνει με 24 ομάδες. Οι υπόλοιπες 20 ομάδες θα προκριθούν με την υφιστάμενη διαδικασία των προκριματικών ομίλων. Θα σχηματιστούν δέκα προκριματικοί όμιλοι και οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση.

-Οι προκριματικοί όμιλοι του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019. Οι δέκα αγωνιστικές θα γίνουν το Μάρτιο, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2019 (δυο αγωνιστικές σε κάθε μήνα).

-Η κλήρωση των προκριματικών ομίλων θα γίνει μετά που θα ολοκληρωθούν οι όμιλοι του πρωταθλήματος των εθνών.

-Αν μια ομάδα εξασφαλίσει την πρόκριση της μέσω των προκριματικών ομίλων και μέσω του πρωταθλήματος των εθνών, τη θέση της στην τελική φάση θα πάρει η αμέσως επόμενη ομάδα με την ψηλότερη θέση στην κατάταξη της UEFA στην κατηγορία της.

Αν το πρωτάθλημα των εθνών γινόταν σήμερα η εθνική Ελλάδας θα ήταν στη Β’ κατηγορία μαζί με τις: Ολλανδία, Ρωσία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Ουαλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Σλοβακία, Αυστρία, Ισραήλ και Σλοβενία. Οι ομάδες αυτές θα χωρίζονταν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και ένα όμιλο των τριών και οι τέσσερις πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου, θα αγωνίζονταν για μια θέση στην τελική φάση του EURO 2020.

Πηγή: sport-fm.gr

Όλη η επικαιρότητα