Ελλάδα

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η δίκη για την Ηριάννα Β.Λ – Πλήθος κόσμου στο Εφετείο

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της αίτησης αναστολής για την 29χρονη Ηριάννα. Η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.00 μμ.

Πλήθος κόσμου στέκεται στο πλευρό της 29χρονης, ενώ συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται έξω από το Εφετείο από τις 9 το πρωί, ως συνέχεια της μαζικής συγκέντρωσης συμπαράστασης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Παρασκευής, με κεντρικό σύνθημα «Στις 17 Ιούλη παίρνουμε την Ηριάννα πίσω». Η αίθουσα και ο προθάλαμος είναι ασφυκτικά γεμάτα από αλληλέγγυους, με αποτέλεσμα η έδρα να ζητήσει να βγουν έξω όσοι δε χωρούσαν στην αίθουσα, υπό την απειλή της αναστολής της δίκης.

Το κύμα συμπαράστασης στην Ηριάννα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.  Άνθρωποι του πολιτισμού, της επιστήμης, του αθλητισμού, πολιτικές δυνάμεις από ένα ευρύ φάσμα, συλλογικότητες καθώς και προσωπικότητες, όπως ο Μ. Γλέζος, ενώνουν τη φωνή τους με αυτήν της Ηριάννας, για την ανατροπή της αστήρικτης και υπέρμετρα αυστηρής απόφασης και για την επιτυχή έκβαση της αίτησης αναστολής, η οποία θα εκδικαστεί στις 17 Ιουλίου.

Το ιστορικό:

Η Ηριάννα καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή, για συμμετοχή στη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η καταδίκη στηρίχθηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού της κατηγορούμενης πάνω σε γεμιστήρα όπλου, ένα αποδεικτικό στοιχείο που ποτέ στο παρελθόν δεν έχει κριθεί αρκετό, για να τεκμηριώσει ανάλογη απόφαση.

Η ποινή αυτή στερεί επί της ουσίας από την 29χρονη Ηριάννα οποιαδήποτε ευκαιρία για προσωπική ζωή και επιστημονική εξέλιξη (η ίδια είναι Υποψήφια Διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών), τιμωρώντας πολύ περισσότερο τις κοινωνικές της συναναστροφές, παρά κάποια αξιόποινη πράξη που τελέστηκε εκ μέρους της.

Πηγή: alfavita.gr

Όλη η επικαιρότητα