Ελλάδα

Αυτοκινητιστές κατά ΝΔ: Απειλούν με ιερό πόλεμο λόγω δηλώσεων υπέρ της Uber

Ακούστε το άρθρο

Σε προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς προχώρησαν την Παρασκευή αυτοκινητιστές, διαμαρτυρόμενοι για δηλώσεις στελεχών υπέρ της λειτουργίας της πλατφόρμας Uber στην Ελλάδα.

Η Uber είναι εταιρεία, που μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, δίνει την δυνατότητα σε ιδιώτες να μπορούν να κάνουν κούρσες με τα αυτοκίνητά τους.

Οι αυτοκινητιστές παρέμειναν για αρκετή ώρα στα γραφεία της ΝΔ, ζητώντας να δουν τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν έγινε.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, «η εμμονή στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει η ΝΔ ποια είναι η θέση της», διαφορετικά θα ανοίξει «ιερός πόλεμος».

Ο κ. Λυμπερόπουλος ερωτηθείς τι πρόκειται να πράξει και αν σκοπεύει ο κλάδος να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας με νόημα: «Θα δείτε. Εγώ πάντα βάζω πάνω απ’ όλα το συμφέρον του κλάδου»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα