Ελλάδα

Αυτός είναι ο Έλληνας ναυτικός που απήγαγαν πειρατές στο Τόγκο

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη του 20χρονου δόκιμου μηχανικού.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση με τον Έλληνα ναυτικό που βρίσκεται, στα χέρια πειρατών, όμηρος, όταν το ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε επίθεση.  Το ρεσάλτο των πειρατών στο ελληνικό πετρελαιοφόρο έγινε κοντά στις ακτές του Τόγκο τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός είναι ο ένας μεταξύ των τεσσάρων μελών του πληρώματος που απήχθησαν από τους πειρατές. Η τύχη έμελε να φέρει στο παρθενικό ταξίδι του νεαρού Έλληνα ναυτικού πειρατές οι οποίοι επιτέθηκαν στο πλοίο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός είχε εκπαιδευτεί για παρόμοιες καταστάσεις αλλά κανείς δεν γνωρίζει με τι ήρθε αντιμέτωπος.

Ο 20χρονος με καταγωγή από το Μεσολόγγι είχε σπουδάσει στην Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και ενώ θήτευσε στο 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου. Στο πλοίο βρισκόταν με την ιδιότητα του δόκιμου μηχανικού, ενώ αμέσως μετά το συμβάν η πλοιοκτήτρια εταιρεία επικοινώνησε άμεσα με την οικογένειά του.

Ωστόσο ο πατέρας του νεαρού ναυτικού σε δηλώσεις του έθεσε σειρά ερωτημάτων για τις συνθήκες που οδήγησαν στην απαγωγή του γιού του. «Πως μπήκαν μέσα τη στιγμή που υπάρχουν φύλακες, και χτύπησαν λέει τους πρώτους και πήραν τα παιδιά. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», «Μα έχει φύλακες μέσα. Πώς μπήκαν μέσα δυο η ώρα τη νύχτα και πήραν τα παιδιά. Δωμάτιο σε δωμάτιο», επισήμανε ο πατέρας.

Το πλοίο ανήκει στην εταιρία European Product Carriers, του εφοπλιστή Σ. Καρνέζη, υπό την ομπρέλα της European Navigation. Μόλις έγινε γνωστή η πειρατεία στο πλοίο, η εταιρία, με στόλο 19 δεξαμενόπλοια, εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας την είδηση και τονίζοντας πως «η ασφάλεια των ανθρώπων μας είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς και πως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους».

Δεν έκαναν περαιτέρω σχόλιο για την υπόθεση, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αιτήματα των πειρατών. Αυτή είναι η δεύτερη πειρατεία σε πλοίο κοντά στις Αφρικανικές ακτές μέσα σε λίγα 24ωρα. Το Σάββατο, ανοιχτά του Μπενίν, πειρατές εισέβαλαν σε πλοίο Νορβηγικής εταιρίας και απήγαγαν εννέα ναυτικούς, όλοι Φιλιππινέζοι. Σύμφωνα με το Reuters, οι τοπικές αρχές στο Τόγκο, εκτιμούν πως οι πειρατές έχουν πάρει τους ομήρους τους κάπου κοντά στη Νιγηρία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης, όπως και καμία ένδειξη για τα κίνητρά τους και τα αιτήματά τους.

via

Όλη η επικαιρότητα