WEB tv Ζώα Κόσμος

Αυτός είναι ο πελώριος κροκόδειλος των 600 κιλών – Τον έψαχναν 8 ολόκληρα χρόνια! [VIDEO]

Ακούστε το άρθρο

Ένας πελώριος θαλάσσιος κροκόδειλος, βάρους 600 κιλών και μήκους σχεδόν πέντε μέτρων, πιάστηκε έπειτα απο οκταετή αναζήτηση στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι. Το ερπετό, ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν μέχρι σήμερα πιαστεί στον ποταμό Κάθριν στα απομακρυσμένα Βόρεια Εδάφη, εγκλωβίστηκε σε παγίδα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού.

Οι αρχές προσπαθούσαν μάταια τόσα χρόνια να πιάσουν τον κροκόδειλο που εκτιμάται ότι είναι 60 ετών. Μεταφέρθηκε σε φάρμα κροκοδείλων για να κρατηθεί μακριά από τον τοπικό πληθυσμό, δήλωσε η Τρέισι Ντάλντιγκ, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρησης άγριας ζωής των Βορείων Εδαφών.

Οι θαλάσσιοι κροκόδειλοι συναντώνται συχνά στον τροπικό αυστραλιανό βορρά και κατά μέσον όρο σκοτώνουν δύο ανθρώπους το χρόνο. Ο πληθυσμός τους έχει εκτιναχθεί στα ύψη από τότε που ανακηρύχθηκαν προστατευόμενο είδος τη δεκαετία του ’70 με τον θάνατο μιας ηλικιωμένης γυναίκας τον περασμένο χρόνο να υπενθυμίζει την ανάγκη μείωσης του πληθυσμού τους.

Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που είχε μέχρι σήμερα πιαστεί στην Αυστραλία είχε μήκος 6,4 μέτρα, σύμφωνα με τα αρχεία. Πιάστηκε και εξοντώθηκε το 1974 πάλι στα Βόρεια Εδάφη.

Στην Αυστραλία, που φημίζεται για την εξωτική και συχνά επικίνδυνη άγρια ζωή της, όπως καρχαρίες και διάβολοι της Τασμανίας, ζουν περισσότεροι από 150.000 κροκόδειλοι.

Το 2017, 371 κροκόδειλοι αιχμαλωτίστηκαν από δασοφύλακες άγριας ζωής σε πόλεις στα Βόρεια Εδάφη όπως το Ντάργουιν, το Πάλμερστον και το Κάθριν, ενώ αυτή τη χρονιά ήδη 190.

Ο κροκόδειλος των 600 κιλών στην Αυστραλία

https://youtu.be/3fEt3DmLyG0

https://youtu.be/bKNtW26rZ4U

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα