Ελλάδα

Αυτός είναι ο Βολιώτης που υποστηρίζει πως του έκλεψαν από το σπίτι 1,3 εκ. ευρώ & 400 χρυσές λίρες

Ακούστε το άρθρο

Οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση της κλοπής-μαμούθ στο Βόλο συνεχίζονται καθώς το ποσό της λείας είναι αστρονομικό ενώ θα πρέπει να εξακριβωθεί και πόσο ακριβής είναι οι ισχυρισμός του ηλικιωμένου που καταγγέλλει πως είναι θύμα.

Ο άνδρας ο οποίος είναι σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες ο Νικόλας Δεληγεώργης, δήλωσε ότι οι άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι του στην λεωφόρο Αργοναυτών του Βόλου, μάλλον τη νύχτα του Σαββάτου και αφαίρεσαν 1.300.000 ευρώ, καθώς και 400 χρυσές λίρες Αγγλίας κ που είχε κρυμμένες σε κρυψώνες μέσα στο σπίτι.

Η καταγγελία έγινε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και το θύμα είναι γνωστό για τη φιλανθρωπική του δράση στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ενώ την ημέρα της κλοπής απουσίαζε με τη σύζυγο και τον αδερφό του στην Αθήνα.

Το τεράστιο χρηματικό ποσό φαίνεται πως προήλθε από ρευστοποίηση ομολόγου που έγινε λίγες εβδομάδες πιο πριν.

Οι δράστες μπήκαν στο διαμέρισμα, παραβιάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής πόρτας, ενώ τα χρήματα βρίσκονταν μέσα σε ένα δωμάτιο και επρόκειτο για δεσμίδες πεντακοσάευρων. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζει και υλικό από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία ερευνά επίσης την καταγγελία για το κατά πόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί του ηλικιωμένου για το τεράστιο χρηματικό ποσό που «φύλαγε» στο σπίτι του, αλλά παράλληλα ερευνάται και από που μπορεί να προέρχονταν αυτά τα χρήματα.

Πηγή: www.lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα