Life Κόσμος

Αυτός είναι τετραπληγικός – Αυτή, αρτιμελής: Ένα ζευγάρι κάνει vlogging και ανατρέπει τα στερεότυπα

Ακούστε το άρθρο

Αυτός είναι τετραπληγικός. Αυτή, αρτιμελής. Ο Cole και η Charisma είναι ένα ζευγάρι όπως όλα τα άλλα, αν εξαιρέσουμε ότι ο ένας από τους δυο μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν είναι λίγοι ωστόσο όσοι τους αντιμετωπίζουν περίπου σαν εξωγήινους, κάθε φορά που βγαίνουν έξω. «Κάποιοι νομίζουν ότι είμαι η νοσοκόμα του. Κάποιοι όταν μας μιλούν απευθύνονται σε εμένα, ενώ άλλοι μας κοιτούν επίμονα και ψιθυρίζουν» λέει η Cole. Έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα κανάλι στο YouTube όπου μιλούν για τη σχέση και την καθημερινότητά τους, ώστε να συμβάλουν στην ανατροπή των στερεοτύπων και να δώσουν δύναμη σε άλλα άτομα με αναπηρίες.

Ο Cole δεν ήταν ανέκαθεν τετραπληγικός. Σε ηλικία 16 ετών πήγε σε ένα ποτάμι με τους φίλους του και, βουτώντας, χτύπησε τον λαιμό του σε έναν βράχο και τον έσπασε σε δύο σημεία. Οταν άρχισε να συνειδητοποιεί ότι είναι πλέον παράλυτος, ότι δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσει όπως πριν τα άκρα του, πόσο μάλλον να ασχοληθεί με τον αγαπημένο του αθλητισμό, βυθίστηκε σε ένα «σκοτεινό μέρος» από τον οποίο τον βοήθησε να βγει η γνωριμία του με την Charisma.

Συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο κέντρο αποκατάστασης όπου ο Cole άρχισε να υποβάλλεται σε φυσικοθεραπείες και η Charisma εργαζόταν. «Όταν τον γνώρισα, το πρώτο που παρατήρησα ήταν έναν άντρα και την προσωπικότητά του, όχι το αναπηρικό καροτσάκι του» θυμάται σήμερα αυτή.

Όλη η επικαιρότητα