Ηλεία

Αυξάνεται η ροή υδροδότησης από Ερύμανθο

Ακούστε το άρθρο

Κερδίζει σταδιακά την εμπιστοσύνη των πολιτών του Πύργου και της Ολυμπίας το νερό του Ερυμάνθου, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις της αναδόχου εταιρείας, η ημερήσια κατανάλωση έχει αυξηθεί αρκετά και είναι σταθερά πάνω από τα 17.000 κυβικά μέτρα, ενώ ενίοτε ξεπερνά και τις 19.000.

Ωστόσο, η αύξηση στην κατανάλωση συνεπάγεται και αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού, κάτι που αναπόδραστα οδηγεί σε αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων όσον αφορά τις ΔΕΥΑ των δύο δήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», οι 110.000 ευρώ μηνιαίως (100.000 € από τη ΔΕΥΑ Πύργου και 10.000 ευρώ από τη ΔΕΥΑ Ολυμπίας) δεν επαρκούν πλέον για τα έξοδα του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, αφού απαιτούνται 65.000 € μόνο για τον ανάδοχο και τον διακανονισμό προς τη ΔΕΗ, τη στιγμή που οι τρέχοντες λογαριασμοί υπερβαίνουν πλέον τις 60.000 ευρώ τον μήνα.

«Από τη μία είμαστε ευχαριστημένοι διότι η κατανάλωση σημαίνει ότι οι πολίτες εμπιστεύονται και αποδέχονται το νερό του Ερυμάνθου, από την άλλη όμως θα πρέπει οι δήμοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να καταβάλουν προσπάθειες με μεγαλύτερη ένταση για την αποπληρωμή των οφειλών προς τον σύνδεσμό, καθότι έχει αυξηθεί πλέον αρκετά το κόστος της ΔΕΗ», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου, Εύη Βεργοπούλου, προσθέτοντας ότι το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την τοποθέτηση μετρητή.

Όλη η επικαιρότητα