Αυξημένη η συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων Anuga2017

Αυξημένη κατά 30% ήταν φέτος η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017.

Η Εθνική Συμμετοχή διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 6η θέση σε επίπεδο συμμετοχών. Στη φετινή Anuga, συμμετείχαν 107 χώρες με περισσότερους από 7.400 εκθέτες.

Στο Εθνικό Περίπτερο, έκτασης 2.800 περίπου τετραγωνικών, φιλοξενήθηκαν 160 επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα καθώς και οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Κοζάνης, Λάρισας και Τρικάλων.

Η αύξηση της φετινής ελληνικής συμμετοχής συνδέεται, μεταξύ άλλων, τόσο με τις θετικές εξελίξεις στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες το οκτάμηνο του 2017 σημείωσαν άνοδο ύψους 15,1% (συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών), όσο και με την εντατικοποίηση των προσπαθειών των ελληνικών επιχειρήσεων να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους και να διεισδύσουν σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 10.500 επαγγελματικές συναντήσεις, κατά τις οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής που παράγονται στη χώρα μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο. Παράλληλα στην κατεύθυνση της προσέλκυσης επενδύσεων πραγματοποιήθηκαν 25 συνολικά κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρήσεις εκθέτες από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και από αραβικές χώρες.

Στόχος των συναντήσεων ήταν η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρει η Ελλάδα στους τομείς δραστηριοποίησής τους και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια και επεξεργασία ξηρών καρπών, την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, την κοπή και επεξεργασία φρέσκου και κατεψυγμένου κρέατος, και τη χυμοποιΐα.

Πηγή: in.gr