Οικονομία

Αύξηση της ζήτησης για επαγγελματικά ακίνητα

Ακούστε το άρθρο

Στα επαγγελματικά ακίνητα, παρατηρείται αύξηση της ζήτησης από τους χρήστες για γραφεία, λιανικό εμπόριο αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι τιμές των ενοικίωνγια τα προνομιακά ακίνητα κινούνται αυξητικά και οι αποδόσεις έχουν αρχίσει να συμπιέζονται.

Στους αποθηκευτικούς και βιομηχανικούςχώρους υπήρξε σημαντική δραστηριότητα με νέες μισθωτικές συμβάσεις, με τα μεγέθη επιφανειών προς μίσθωση να κυμαίνονται μεταξύ 500 – 2.000 τ.μ. σε σχετικά αστικές περιοχές και ζήτηση για μεγαλύτερες επιφάνειες έως 10.000 τ.μ. στις περιοχές που αναπτύσσονται 3PL εταιρείες (με επιπλέον χρήσεις γραφειακών χώρων).

Σύμφωνα με την Danos/BNP Paribas Real Estate, τα μισθώματα κυμαίνονται στην Αθήνα περί τα 2,50 €/τ.μ./μήνα για βιομηχανική χρήση, ενώ για εγκαταστάσεις logistics μεταξύ 3-4 €/ τ.μ./μήνα και αναμένεται να παραμείνουν σταθερά.

Οι αποδόσεις στην Αθήνα παρέμειναν σταθερές το 2018 και κυμαίνονταν μεταξύ 9,50% – 10,50% για εγκαταστάσεις logistics σε περιοχές υψηλής ζήτησης, όπως ο Ασπρόπυργος και η Μάνδρα.

via

Όλη η επικαιρότητα