Ηλεία Υγεία

Αυξήθηκαν τα κρούσματα Ιλαράς στη Δυτική Ελλάδα – Δύο στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά την περίοδο 2016-2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 19.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 44 θάνατοι.

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2017 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 368 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν.Ελλάδα. Αφορά κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά, καθώς και άτομα 25-44 ετών από το γενικό πληθυσμό που είναι επίνοσα στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές. Στη χώρα μας καταγράφηκε ένας θάνατος.

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Προληψης Νοσημάτων έως και τις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 368, ενώ είχαμε τον πρώτο θάνατο, καθώς κατέληξε ένα βρέφος Ρομά.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό της ιλαράς, του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο στη Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νομό Αχαϊας, όπου διαπιστώθηκαν 10 κρούσματα, επί συνόλου 12 -καθώς δύο εντοπίστηκαν στην Ηλεία– ενώ τον Σεπτέμβριο είχε καταγραφεί μόνο ένα.

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα