Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Επιταλίου – Ανησυχούν για το θέμα των μεταναστών: «Ποιος θα μας προστατεύσει;» (VIDEO)

Τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν φοβούνται και μιλούν για παραβατικότητα και περιστατικά βίας 

«Δεν τους θέλουμε. Όλα αυτά τα περιστατικά που βλέπουμε στην τηλεόραση να συμβαίνουν σε άλλες περιοχές, δεν θέλουμε να τα ζήσουμε στο χωριό μας.

Δεν επιθυμούμε άλλοι να σχεδιάζουν για εμάς χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εμάς.

Αν προχωρήσει όλος αυτός ο σχεδιασμός θα μας βρουν απέναντί τους με δυναμικές κινητοποιήσεις».

Με τα λόγια αυτά κυρίως, κάτοικοι της Τ.Κ Επιταλίου του Δήμου Πύργου, εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για το ενδεχόμενο δημιουργίας προσφυγικής δομής στην περιοχή τους και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου «Αιγαίον».

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε, ότι τις μέρες αυτές στο Επιτάλιο υπάρχει ένας αναβρασμός, αφού αυτό που διαπιστώσαμε, ήταν ότι κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε όλο το χωριό ήταν η συλλογή υπογραφών για το  δημοψήφισμα που θέλει να διενεργήσει η δημοτική αρχή.

Επίσης αυτό που διαπιστώσαμε, ήταν ότι οι περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων αναφέρονταν για το ενδεχόμενο η περιοχή τους να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό μεταναστών.

 

Ανασφάλεια….

Η επόμενη λέξη που ακούσαμε κατά κόρον από κατοίκους της περιοχής ήταν αυτή, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν όλα αυτά που βλέπουν να συμβαίνουν σε άλλες περιοχές, όπου υπάρχουν αντίστοιχες δομές φιλοξενίας, τους έχει προκαλέσει ήδη το αίσθημα αυτό.

«Φοβόμαστε και ανησυχούμε. Βλέπουμε στην τηλεόραση όλα αυτά που συμβαίνουν και σκεφτόμαστε ότι σε λίγο καιρό μπορεί αντίστοιχα να συμβαίνουν και στην περιοχή μας.

Ποιος θα μας προστατεύσει. Τι θα γίνει αν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι θα είναι κλεισμένοι σε ένα στρατόπεδο ξεκινήσουν να εκδηλώνουν παραβατικές συμπεριφορές.

Εδώ ακόμα και τώρα, με την έλλειψη αστυνόμευσης που υπάρχει, νιώθουμε φόβο για τις ιδιοκτησίες μας. Φανταστείτε όταν θα υπάρχουν στην περιοχή μας τόσοι ξένοι άνθρωποι, που δεν θα γνωρίζουμε από πού προέρχονται και το τι είναι ο καθένας»

Αντιδράσεις και δημοψήφισμα

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για το γεγονός ότι στην περιοχή του παλαιού εργοστασίου «Αιγαίον», όπου υπάρχει ο σχεδιασμός για την δημιουργία της μεταναστευτικής δομής, υπάρχουν αρκετές οικίες αλλά κυρίως κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Αυτό ανέφερε και ο πρόεδρος της Τ.Κ Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας επισημαίνοντας το γεγονός ότι όλες αυτές οι ιδιοκτησίες τίθενται σε άμεσο κίνδυνο.

«Θα προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την περιοχή μας. Ξεκινήσαμε με την συλλογή υπογραφών για την διενέργεια δημοψηφίσματος και θα συνεχίσουμε αν αυτό χρειαστεί ακόμα και με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το βάρος καλείται να το σηκώσει ο Νομός μας και η περιοχή η δική μας.

Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από κανέναν για τις προθέσεις τους.

Το κλίμα στο χωριό είναι αρνητικό για την δημιουργία αυτής της μεγάλης δομής.

Ο κόσμος όλος ανησυχεί και φοβάται για τις παραβατικές συμπεριφορές που μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκδηλώσουν».