Ηλεία

Άγγελος Μπούζης: «Να παλέψουμε όλοι για έναν και ένας για όλους»

14145_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Άγγελος Μπούζης εξελέγη πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας, κατά την συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα των εκλεγμένων από τις αρχαιρεσίες της περασμένης εβδομάδας.


Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και οι αποφάσεις που ελήφθησαν μετά από διαλογική και εποικοδομητική συζήτηση, ήταν ομόφωνες. Έτσι, το νέο Δ.Σ απαρτίζεται από τους Άγγελο Μπούζη ? πρόεδρο, Πολυζώης Πολυζωγόπουλο ? αντιπρόεδρο, Χαράλαμπος Τζίμης ? γενικός γραμματέας, Βαγγέλης Χριστακόπουλος ? αναπλ. γραμματέας, Γιώργος Ηλιόπουλος ? οργανωτικός γραμματέας, Ευστάθιος Δάνισκας ? ταμίας και μέλη οι Ιωάννης Γρηγορόπουλος, Χαράλαμπος Κακαράκης, Δημήτρης Σέττας, Ντέγιαν Μινιτς, και Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ο νέος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Άγγελος Μπούζης, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» για την εκλογή του και την ανάληψη των καθηκόντων του, σχολίασε μεταξύ άλλων «Η εκλογή μου στο αξίωμα του προέδρου δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά μεγάλη ευθύνη μπροστά στις σκληρές εξελίξεις και τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης που με εντολή της Ε.Ε και του κεφαλαίου εφαρμόζουν σε βάρος των εργαζόμενου και του απλού λαού. Υποχρέωση όλων των μελών της νέας διοίκησης, απ? όποια θέση υπηρετούν το Συνδικάτο, είναι να στείλουμε παντού το σύνθημα ότι «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» αλλά και να κάνουμε πράξη το μήνυμά μας «Όλοι για έναν και ένας για όλους» σ? αυτές τις δύσκολες εποχές».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου, σημείωσε πως η ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνά το 90% ενώ σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με στοιχεία από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ, το ποσοστό είναι ακόμα μεγαλύτερη. Τα νέα μέτρα που έρχονται, τα «χαράτσια», οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι διακοπές ηλεκτροδότησης ή και ύδρευσης, η μη θεώρηση των βιβλιαρίων των ανέργων και η αδυναμία τους να επισκεφθούν το γιατρό, επιβάλουν» σύμφωνα με τον κ.Μπούζη, τη συσπείρωση των εργαζομένων και ανέργων στα συνδικάτα τους.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα