Ελλάδα Οικολογία Περιβάλλον

«Αγία Ζώνη»: Απαντλήθηκαν 2.535 κυβικά καυσίμων από τις δεξαμενές του

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η διαδικασία απάντληση των καυσίμων από τις δεξαμενές του βυθισμένου «Αγ. Ζώνη ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης, στον Σαρωνικό.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, απαντλήθηκαν 2.535 κυβικά μίγματα πετρελαιοειδών. Συγκεκριμένα, 1.002 κυβικά φορτώθηκαν στο πετρελαιοφόρο «Siros» και άλλα 1.533 στο «Lassea».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει καθαρισμός των δεξαμενών του βυθισμένου πλοίου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται και η σύγκληση της γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ναυαγίων. Αυτή θα κρίνει αν το «Αγ. Ζώνη ΙΙ» αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ή για το περιβάλλον, και θα πρέπει να απομακρυνθεί.

«Η κυβέρνηση δεν διαχωρίζει τις πληγείσες περιοχές ανάλογα με το status τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Σαλαμίνα μόνη της. Θα είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι το περιβάλλον θα παραδοθεί στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν το ναυάγιο» διαβεβαίωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός τη δήμαρχο Σαλαμίνας, Νάννου Παπαθανασίου Ισιδώρα, με την οποία επιθεώρησαν τη διαδικασία αντιρρύπανσης στην ακτή.

Η δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των εργασιών, ενώ μετέφερε και τις ανησυχίες που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με το μέλλον των δράσεων αποκατάστασης του περιβάλλοντος.

Πηγή:  iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα