Εκκλησία Ηλεία

Άγιος Χαράλαμπος – Πολιούχος Πύργου: Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Μεγάλη Γιορτή!

Ακούστε το άρθρο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προς τιμήν του πολιούχου της πόλης του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους. Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί χριστιανοί που περίμεναν υπομονετικά έξω από την εκκλησία και υπό βροχή, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου, η οποία όπως κάθε χρόνο είχε τοποθετηθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού…

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) Νικόδημος, συνεπικουρούμενος από το Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, το Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλο, το Σεβ. Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιο. Συμμετοχή στην τέλεση του εσπερινού είχαν όμως και δεκάδες ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους του οποίου η μνήμη τιμάται σήμερα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό έδωσαν το παρόν ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο πρώην περιφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και εκατοντάδες κόσμου που προσκύνησε την εικόνα του Πολιούχου της πόλης. Το Θείο Λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Μητροπολίτης Μέμφιδος, με αναφορές στο βίο και τη σεμνή πολιτεία του εορταζόμενου ιερομάρτυρα Αγίου Χαραλάμπους.

Δυο απρόοπτα όμως συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια του εσπερινού προς τιμήν του πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους, καθώς δυο ηλικιωμένοι πολίτες είχαν λιποθυμικές τάσεις. Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, ενώ το δεύτερο ελάχιστα λεπτά πριν τις οχτώ. Η παρουσία γιατρών στο ναό ήταν σωτήρια, αφού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και στους δυο προτού τους παραλάβει το ΕΚΑΒ για να τους μεταφέρει στο Γ.Ν. Πύργου.

Σήμερα θα τελεστεί από τις 7:30 μέχρι και τις 11:00 η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ εν συνεχεία καιρού επιτρέποντος θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιερής εικόνας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και των λοιπών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου μας.

Όλη η επικαιρότητα