Ηλεία

Αγκαλιάζουν την Βιβλιοθήκη στη Γαστούνη

Ακούστε το άρθρο

Έναν ισχυρό αντίπαλο βρήκε στη Γαστούνη το διαδίκτυο, αφού η χαρακτηριστική οσμή των βιβλίων και το πλούσιο περιεχόμενό τους, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον ιδιαίτερα των νέων παιδιών με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Χθες μαθητές του 2ο Δημοτικού σχολείου με τους δασκάλους τους επισκέφθηκαν τον καινούργιο χώρο, ενημερώθηκαν από τις βιβλιοθηκονόμους Μπετίνα Ζαχαριά και Καλλιόπη Μαντά, ξεφύλλισαν βιβλία και στη συνέχεια πραγματοποίησαν το μάθημα της Κοινωνικής Αγωγής στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βιβλιοθήκης. Εκεί οι μαθητές έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις πόλεις και στα χωριά τους, ακολούθησε συζήτηση σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις ή να κατατεθούν προτάσεις προς το δημοτικό συμβούλιο.

Δικαίωση

« Δικαιώνεται ο αγώνας της δημοτικής αρχής γιατί η επισκεψιμότητα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, είναι πέραν των προσδοκιών μας, ο δανεισμός βιβλίων συνεχίζεται αμείωτος και το πιο ευχάριστο γεγονός αποτελούν οι επισκέψεις μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της πόλης μας », δήλωσε ο διευθυντής του Β Δημοτικού και πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος ο οποίος συνέχισε: «Στους μαθητές τονίσαμε ότι το βιβλίο είναι αναντικατάστατο, σε βοηθά να σκεφτείς να ονειρευτείς και να πετάξεις με την φαντασία σου».

Όλη η επικαιρότητα