WEB tv Μουσική

Αγνώριστη η Σινέντ Ο’ Κόνορ – Ασπάστηκε το Ισλάμ και στο εξής θα ονομάζεται Σουχάντα (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η διάσημη τραγουδίστρια Σινέντ Ο’Κόνορ έγινε μουσουλμάνα και άλλαξε ακόμη και το όνομά της σε «Σουχάντα», που σημαίνει «μάρτυρες» στα Αραβικά.

Η τραγουδίστρια που είχε χειροτονηθεί ιερέας από μια περιθωριακή καθολική ομάδα τη δεκαετία του 1990, δημοσιοποίησε την αλλαξοπιστία της μέσω Twitter. Μοιράστηκε και μια φωτογραφία της, που φοράει χιτζάμπ. «Θέλω να ανακοινώσω πως είμαι περήφανη που έγινα Μουσουλμάνα. Αυτό είναι το φυσικό συμπέρασμα κάθε έξυπνου θεολογικού ταξιδιού. Όλα τα γραπτά οδηγούν στο Ισλάμ. Αυτό καθιστά περιττές και ανούσιες όλες τις άλλες γραφές. Θα μου δοθεί άλλο όνομα. Θα είναι το Σουχάντα».

Η Ο’Κόνορ άλλαξε επίσης την εικόνα του προφίλ της στο Twitter με το λογότυπο της Nike και την λεζάντα: «φόρα χιτζάμπ. Απλά κάντο».

Η τραγουδίστρια είπε ότι της δόθηκε η πρώτη της χιτζάμπ από την φίλη της Ιλέιν και «ένιωσε ρίγη» σε όλο της το σώμα όταν την φόρεσε. Την περασμένη Παρασκευή δημοσίευσε ένα βίντεο που τραγουδάει το Αντχάν, την ισλαμική κλήση για προσευχή. «Αυτή είναι η προσπάθειά μου να τραγουδήσω το Αζάν. Έκανα κάποια λάθη στην προφορά γιατί με παρέσυραν τα συναισθήματά μου… αλλά θα ακολουθήσουν χιλιάδες».

https://www.youtube.com/watch?v=VJ0RdoiSZgk

Η Ο’Κόνορ άλλαξε το όνομά της το 2017 σε Μάγδα Νταβίτ. Σε συνέντευξή της δήλωσε πως επιθυμούσε να «απαλλαγεί από τις γονικές κατάρες». Χειροτονήθηκε ιερέας από την Ιρλανδική Ορθόδοξη και Αποστολική Εκκλησία τη δεκαετία του 1990. Συγκλόνισε τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας όπου οι γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν ιερείς.

Σε συνέντευξή της τον Οκτώβριο του 2002, δήλωσε ότι η χριστιανική πίστη τής έδωσε τη δύναμη να ζήσει και να ξεπεράσει τα αποτελέσματα της κακοποίησής της στην παιδική της ηλικία. Το 2011, καταδίκασε την Καθολική Εκκλησία για το σκάνδαλο σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Χαρακτήρισε το Βατικανό ως «φωλιά των διαβόλων» και κάλεσε για τη δημιουργία μιας «εναλλακτικής εκκλησίας», λέγοντας πως «ο Χριστός δολοφονείται από ψεύτες» στο Βατικανό.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα