Ελλάδα

Άγνωστοι βανδάλισαν το σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη

Ακούστε το άρθρο

Βανδαλισμός σημειώθηκε στο σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για οργανωμένο σχέδιο κάνει λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι οι δράστες γνώρισαν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία του.

Οι δράστες της επίθεσης έβαψαν με κόκκινο σπρέι την πόρτα του διαμερίσματος όπου μένει με την οικογένειά του ο Γιάννης Μπουτάρης και στον τοίχο έγραψαν τη λέξη «προδότης».

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έχει ήδη πάρει κατάθεση από τον δήμαρχο για το περιστατικό και διενεργεί προανάκριση για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας αυτεπάγγελτα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε «θεωρώ πως ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο γιατί οι δράστες ήξεραν τη διεύθυνση και την ακριβή κατοικία μου, αφού στα θυροτηλέφωνα της οικοδομής και στην πόρτα του διαμερίσματος δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο το όνομά μου. Αναστατώθηκε η οικογένειά μου και κυρίως τα παιδιά της γυναίκας μου, ηλικίας 7-14 ετών, που ήταν τα πρώτα που το είδαν φεύγοντας για το σχολείο».

«Λυπάμαι για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων. Τακτικά δέχομαι υβριστικά και απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν πτοήθηκα ούτε στον ξυλοδαρμό, δεν θα πτοηθώ ούτε και τώρα», πρόσθεσε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία, ενώ ο κ. Μπουτάρης εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ποντιακών οργανώσεων. Η υπόθεση βρίσκεται στα τελευταία στάδια της εισαγγελικής έρευνες, ενώ προσδιορίστηκε για τις 13 Ιουνίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό των τριών που είχαν συλληφθεί για την επίθεση με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όλη η επικαιρότητα