Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η μεταφορά για τους μαθητές του Δημ. Σχολείο Γουμέρου

Στο ίδιο…έργο «πρωταγωνιστές» είναι για μια ακόμα χρονιά οι  μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου, αφού και φέτος, το πρώτο κουδούνι τους βρίσκει χωρίς εξασφαλισμένη διαμονή. Τρίτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων και κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Οι γονείς, αφήνουν καθημερινά τις δουλειές και τα μεροκάματά τους – όταν αυτό υπάρχει – για να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να μάθουν «δυο γράμματα», να μη τους στερήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση, δίνοντας τους έτσι τα εφόδια για να φύγουν από το χωριό, να σπουδάσουν και να προκόψουν. Να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Και τα μεταφέρουν με αγροτικού τύπου αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα και Ι.Χ – αυτοί που έχουν. Ωστόσο, ξέρουν ότι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν για πολύ. Η υπομονή τους εξαντλείται και τη θέση της παίρνει η οργή και η αγανάκτηση, αφού βλέπουν ότι τα δικά τους παιδιά, δεν μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά όλων των χωριών της Ηλείας και της Ελλάδας που μεταφέρονται καθημερινά στα σχολεία τους με λεωφορεία ή μισθωμένα Ταξί.

Οι 18 μεταφερόμενοι

Οι 18 από τους  50 περίπου μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Γουμέρου είναι μεταφερόμενοι από τα χωριά Κλινδιά, Πεύκη, Αγία Άννα, Βάραγκα, Καρυά και από την περιοχή Ποτάμι. Ωστόσο, η μεταφορά δεν έχει ξεκινήσει, καθώς – σύμφωνα με την πληροφόρηση των γονέων – οι ιδιοκτήτες Ταξί που είχαν αναλάβει την μεταφορά τους την περσινή χρονιά, δεν έχουν πληρωθεί ούτε για ένα δρομολόγιο από αυτά που έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς. Δηλώνουν οικονομική αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των δρομολογίων. Βέβαια, άλλες πληροφορίες μιλούν για εξόφληση των εκτελεσθέντων δρομολογίων μέχρι και τον Απρίλη, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη τη μη συνέχισή τους.

Ανεξάρτητα από το ποια από τις δυο εκδοχές ισχύει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η μεταφορά δεν γίνεται από τα μισθωμένα ταξί  και το βάρος αυτό έχουν επωμισθεί οι γονείς.

Το ερώτημα είναι «μέχρι πότε»;