Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αγώνας για την Κορίνθου – Πατρών

Ακούστε το άρθρο

Θα προλάβει η Ολυμπία Οδός να παραδώσει στην κυκλοφορία τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών έως τα τέλη Μαρτίου; Η πρόοδος του έργου ανησυχεί το υπουργείο Υποδομών, καθώς συγκεκριμένες εργασίες έχουν «μείνει πίσω» στο χρονοδιάγραμμα. Κύριες αιτίες είναι ο κακός προγραμματισμός ορισμένων εργασιών, αλλά και η σφοδρή κακοκαιρία του Ιανουαρίου. Η κοινοπραξία, πάντως, εκτιμά ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Πατρών είναι ο μόνος από τους πέντε παραχωρημένους σε ιδιώτες αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζεται με συνθήκες παράλληλης κυκλοφορίας. Το γεγονός αυτό κάνει ιδιαίτερα περίπλοκο τον προγραμματισμό των εργασιών, που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι… σαν χορογραφία.

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετική και, όπως έχει αποκαλύψει η «Κ», το υπουργείο Υποδομών κατέληξε τον περασμένο Ιούλιο να συμφωνήσει στην καταβολή 145,1 εκατ. ευρώ στον κατασκευαστή (κοινοπραξία Απιον Κλέος) και τουλάχιστον 69,7 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο (Ολυμπία Οδός) προκειμένου το έργο να παραδοθεί στις 31 Μαρτίου πλην τεσσάρων σημείων.

Και ενώ το έργο κινήθηκε με υψηλούς ρυθμούς το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, τον τελευταίο μήνα δείχνει να χάνει τον βηματισμό του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι εργασίες στις βασικές σήραγγες του έργου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και μάλιστα υπήρχε η σκέψη να δοθούν οι σήραγγες της Παναγοπούλας στην κυκλοφορία το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και οι σήραγγες στα Μαύρα Λιθάρια έως τις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, έχουν καθυστερήσει οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε μεγάλα «ανοιχτά» κομμάτια του έργου, κυρίως από την περιοχή του Δερβενίου και μετά. Οι κύριες αιτίες γι’ αυτό είναι, σύμφωνα με απασχολούμενους στο έργο, ο κακός προγραμματισμός των εργασιών (δεν εκτιμήθηκαν σωστά οι επιπτώσεις από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και πόσο μεγάλα τμήματα του έργου θα ήταν διαθέσιμα), αλλά και η σφοδρή κακοκαιρία στις αρχές Ιανουαρίου.

Εν πάση περιπτώσει, περιθώριο παράτασης δεν υπάρχει. Στις 31 Μαρτίου υποβάλλονται οι τελικές εκθέσεις για την ολοκλήρωση των ενταγμένων στο ΕΣΠΑ 2007-2013 έργων, επομένως οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι «λειτουργικοί» (δηλαδή σε κυκλοφορία).

Πηγές της Ολυμπίας Οδού υποστηρίζουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια και ότι ο δρόμος θα είναι τελικά έτοιμος, ενδεχομένως με τη μετάθεση κάποιων εργασιών (όπως την τοποθέτηση της αντιολισθηρής επίστρωσης του οδοστρώματος) στην περίοδο κατά την οποία ο δρόμος θα είναι σε κυκλοφορία και σε κάθε περίπτωση πριν τον Αύγουστο.

Το σενάριο αυτό βέβαια προϋποθέτει τη συμφωνία του ανεξάρτητου μηχανικού και της διαχειριστικής αρχής (δηλαδή του Δημοσίου), κάτι που δεδομένων των συνθηκών είναι μονόδρομος. Πάντως, αν η Ολυμπία Οδός δεν παραδώσει τον δρόμο σε λειτουργία έως τις 31 Μαρτίου, η συμφωνία με το υπουργείο Υποδομών προβλέπει ποινικές ρήτρες.

Πηγή: kathimerini.gr 

Όλη η επικαιρότητα