Κόσμος

Αγώνας ποδοσφαίρου σε παγόβουνο με θεατές πολικές αρκούδες

Ακούστε το άρθρο

Υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά ποδοσφαιρικά στάδια, δημιουργήματα ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο που οι φίλαθλοι ονειρεύονται κάποια μέρα να τα επισκεφθούν, και στα πιο τρελά όνειρα τους να πατήσουν και να παίξουν στο γρασίδι τους.

Όμως ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και ότι οποιαδήποτε ευθεία επιφάνεια μπορεί να αποτελέσεις το τέλειο γήπεδο για να στηθούν δύο τέρματα και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Αυτό συνέβη πριν από λίγες μέρες στην Γροιλανδία όπου πάνω σε ένα παγόβουνο δόθηκε ένας μοναδικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος της Νορβηγίας (σ.σ. από τον λογαριασμό του οποίου στο twitter οι φωτογραφίες) και του Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών της χώρας.

Όπως αναφέρει ο πλοίαρχος του σκάφους του Λιμενικού “ήταν σημαντικό για την ευημερία στο πλοίο ένα διάλειμμα από τα καθημερινά καθήκοντα. Όταν βρήκαμε το κατάλληλο κομμάτι πάγου κανονίσαμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα.

Καθώς τα γκολ ήταν εύκολα να επιτευχθούν υπήρξαν ορισμένες φορές που η μπάλα έπεσε στην θάλασσα αλλά οι άνδρες δεν έχασαν την διάθεση τους. Για να μην επαναληφθεί συνέδραμαν πίσω από τα τέρματα φύλακες για την πολικές αρκούδες.

Τέσσερις από αυτές έκαναν την παρουσία τους αισθητή κοντά στο αυτοσχέδιο γήπεδο. Η πλέον θαρραλέα από αυτές πλησίασε σε απόσταση 20 μέτρων.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα