Αγωνία για τα δίδυμα κορίτσια, έκκληση για βοήθεια από τον πατέρα

Κορυφώνεται το θρίλερ με τα δίδυμα 9χρονα κορίτσια που αγνοούνται από το βράδυ της Δευτέρας μετά την πυρκαγιά που σάρωσε το Μάτι. Ο πατέρας τους που τα αναζητεί αγωνιωδώς τα αναγνώρισε σε τηλεοπτικό πλάνο τραβηγμένο στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου έφθαναν τα σκάφη που μετέφεραν κόσμο που είχε καταφύγει στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες. Ωστόσο έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος αναζήτησε στον τηλεοπτικό σταθμό το συγκεκριμένο πλάνο προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα δύο κορίτσια που είδε μέσα στο σκάφος ήταν οι κόρες του. Έκτοτε άρχισε να εκτυλίσσεται ένα θρίλερ, καθώς ούτε ο καπετάνιος του σκάφους, ούτε το λιμενικό επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τα συγκεκριμένα παιδιά.

Το Λιμενικό υποστηρίζει ότι τα δύο κορίτσια δεν έχουν καταγραφεί στη λίστα των διασωθέντων από πλωτά μέσα, ενώ ο καπετάνιος ανέφερε ότι δεν υπήρχαν ασυνόδευτα παιδιά στο σκάφος.

Συγκεκριμένα ο καπετάνιος Δημήτρης Περήφανος δήλωσε: «Αρχικά πήρα έναν κύριο και μια κυρία, με το σκάφος μου το «Σπύρος». Στη συνέχεια βρήκαμε τέσσερα παιδιά και μια κυρία φώναζε «σώστε τα παιδιά μου». Ήμουν αφοσιωμένος πως να σώσω περισσότερους. Μαζί μου είχα οκτώ Αιγύπτιους βοηθούς. Όταν τελειώσαμε ρώτησα τα παιδιά αν ήταν της κυρίας και του κυρίου, που στο βίντεο δεν φορά μπλούζα. Βγήκαν έξω, και ο μπαμπάς των άλλων δύο τα πήρε. Αυτός ξέρει με ποιο πλοίο διασώθηκε. Αυτοί που ήταν μαζί να βγουν να πουν. Αυτοί που τα συνόδευαν να μιλήσουν. Θέλω να βοηθήσω τόσο πολύ. Ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά τα παιδάκια, κρύωναν λίγο».

Η οικογένεια Φιλιππόπουλου έχει ήδη αναζητήσει τα δύο κορίτσια σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν αυτού, ο πατέρας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη των παιδιών. Όποιος έχει κάποιο στοιχείο μπορεί να απευθυνθεί στο 110 στην Αστυνομία ή στο 199 στην Πυροσβεστική ή στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση από διασώστες του Ερυθρού Σταυρού για τον εντοπισμό των παιδιών και όπως επισήμανε πριν από λίγο ο διασώστης κ. Ανδριόπουλος κάθε στοιχείο, ακόμη και η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να φανεί πολύτιμη για να βρεθούν τα παιδιά.

Ιδιαίτερη έκκληση απευθύνουν η οικογένεια και οι διασώστες στους ανθρώπους που επέβαιναν στο ίδιο πλωτό μέσο με τα παιδιά και διασώθηκαν.

Tα κοριτσάκια, Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου, είναι δίδυμα, 9 ετών, έχουν ύψος 1.30, και μακριά καστανά μαλλιά.

Πηγή: in.gr