Ηλεία

Αγωνιστική κινητοποίηση στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης: Έκκληση από μαθητές-δασκάλους και Δήμο Πηνειού

Ακούστε το άρθρο

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι των τριών δημοτικών σχολείων της Γαστούνης βρέθηκαν χθες το πρωΐ στο Δημοτικό Στάδιο της κωμόπολης όπου ένωσαν τη φωνή τους με αυτή του δήμου Πηνειού ζητώντας από την Πολιτεία να επισκευάσει τον αγωνιστικό διάδρομο, τον στίβο που εσωκλείει το γήπεδο ποδοσφαίρου,  ώστε να η άθληση να γίνεται με ασφάλεια.

Το Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης που κατασκευάστηκε το 2000 διαθέτει κερκίδες, γήπεδο ποδοσφαίρου με καταπληκτικό χλοοτάπητα και στίβο (αγωνιστικό διάδρομο) μήκους 400 μέτρων. Σε πολλά σημεία ο διάδρομος, στρωμένος με ψιλό χαλίκι, έχει διαβρωθεί, έχει λακούβες, πέτρες , χορταριάζει και καθίσταται σχετικά επικίνδυνος για αθλούμενους και ειδικά για τα μικρά παιδιά. Στο Δημοτικό Στάδιο μεταβαίνουν συχνά παιδιά για αθλήματα στίβου, και οι αγώνες δρόμου στο διάδρομο δημιουργούν προβλήματα.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δήμου χθες παρουσία των μαθητών και των δασκάλων και των τριών δημοτικών που βρέθηκαν για άθληση στο γήπεδο, απηύθυνε έκκληση προς το Υπουργείο Αθλητισμού και την ΕΠΟ για την διάθεση κονδυλίου για την επισκευή του ταρτάν.

«Για ασφάλεια»

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δήμου δήλωσε: «Στο κάλεσμα του δήμου Πηνειού στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης ανταποκρίθηκαν και τα τρία δημοτικά σχολεία και έτσι βρέθηκαν όλοι εδώ, μαθητές και δάσκαλοι. Θέμα της συγκέντρωσης η ανάγκη επισκευής του διαδρόμου (ταρτάν) του Σταδίου. Στο δημοτικό στάδιο σχεδόν καθημερινά έρχονται πολλά παιδιά τα οποία αθλούνται είτε στον κλασσικό αθλητισμό είτε στο ποδόσφαιρο. Όμως το ταρτάν είναι σε άθλια κατάσταση και η άθληση των παιδιών ενέχει κινδύνους. Ως δήμος κάνουμε έκκληση προς το υπουργείο Αθλητισμού και την ΕΠΟ να διατεθούν χρήματα  από αυτά που μένουν αδιάθετα στο τέλος κάθε χρονιάς για να επισκευαστεί το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου. Εκτιμώ πως ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ θα είναι αρκετό για να γίνει ασφαλής για τους αθλούμενους ο διάδρομος των 400 μέτρων.Ο σκοπός της σημερινής συγκέντρωσης όλων των δημοτικών σχολείων της Γαστούνης είναι όπως βλέπετε ιερός.»

Στηρίζουν το αίτημα

Ο κ. Πανουτσόπουλος Παναγιώτης εκπαιδευτικός  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης δήλωσε: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ μετά από πρόσκληση του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δήμου, για να πιστοποιήσουμε και τα τρία σχολεία το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή». Θέλουμε μέσα από την διαδικασία της άθλησης και του αθλητισμού γενικότερα, να έρχεται και πνευματική άσκηση.Άρα λοιπόν αφού υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά στη Γαστούνη και μπορούν να αθληθούν και παράλληλα να φύγουν από εξωσχολικές δραστηριότητες  μη επιτρεπτές να μπορέσουν μέσα από τον αθλητισμό να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και το σώμα τους. Βοηθώντας το Δήμο, ζητούμε και εμείς από την Πολιτεία να συνδράμει ώστε να γίνει βελτιστοποίηση του περιβάλλοντα χώρου που εσωκλείει το ποδοσφαιρικό γήπεδο για να μπορούν τα παιδιά να αθλούνται στο ταρτάν χωρίς να έχουν τον κίνδυνο να τραυματιστούν»

Ο κ. Μούγιος Ανδρέας εκπαιδευτικός  στο 2ο Δημοτικό Γαστούνης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ στο Δημοτικό Στάδιο  μαθητές και εκπαιδευτικοί και των τριών δημοτικών σχολείων της Γαστούνης και ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή του Δήμου ζητώντας να επισκευαστεί ο αγωνιστικός διάδρομος  ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια ».

Όλη η επικαιρότητα