Ελλάδα

Άγρια πολιτική αντιπαράθεση για Novartis – Μητσοτάκης: «Όλα στο φως χωρίς κουκούλες»

Ακούστε το άρθρο

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σε δήλωσή του on camera, είπε χαρακτηριστικά: «Σε μια Δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Απαιτώ την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis».

Και συνέχισε: «Όλα να έρθουν στο φως. Αλλά χωρίς κουκούλες. Δεν πρόκειται να δεχθώ να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο. Που η κυβέρνηση, μάλιστα, παραδέχθηκε σήμερα ότι τους γνωρίζει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Και όσοι μετέχουν σε αυτή τη βρώμικη επιχείρηση, να ξέρουν ότι θα λογοδοτήσουν σύντομα ενώπιον του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής δικαιοσύνης. Και, όπως μας έχει διδάξει η Ιστορία αυτού του τόπου, οι δημοκρατικοί θεσμοί είναι πολύ πιο ισχυροί από αυτούς που επιδιώκουν να τους υπονομεύσουν. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλεται στο παρακράτος. Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά», είπε.

Όπως δήλωσε, εξάλλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κυβέρνηση επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το τέταρτο μνημόνιο και τα νέα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει. Από την καθημερινή ζωή των πολιτών, που κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερη. Από τις υποχωρήσεις της στα εθνικά θέματα και ιδίως τους χειρισμούς στο σκοπιανό ζήτημα, που αποδοκιμάζονται πια από τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασωθεί με το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, να συκοφαντεί τους πολιτικούς της αντιπάλους και να διχάζει τους πολίτες, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις που καταλύουν το κράτος δικαίου».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως «αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας είναι επικίνδυνος, όχι μόνο για την οικονομία και τα εθνικά θέματα, αλλά και την ίδια τη δημοκρατική νομιμότητα και την ανεξαρτησία των θεσμών», και πρόσθεσε ότι «σε μια Δημοκρατία καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει καθεστώς, ο ελληνικός λαός παραμένει κυρίαρχος και το Σύνταγμα είναι ασπίδα νομιμότητας και ομαλότητας».

Μέγαρο Μαξίμου: Φωνάζει ο κλέφτης…

«Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει», απάντησαν στον κ. Μητσοτάκη πηγές του Μαξίμου το βράδυ της Τετάρτης (07/02).

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί με την ανακοίνωσή του για το σκάνδαλο της Novartis να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους εισαγγελείς, τους δικαστικούς, και εν τέλει την ελληνική Δικαιοσύνη. Την οποία συνδέει με σκευωρίες και μεθόδους παρακράτους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στο σχόλιο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε δηλώσει: «Στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο».

Στη συνέχεια η κυβέρνηση σχολιάζει: «Αντιπαρερχόμαστε την εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα επίθεσή του στην κυβέρνηση. Δεν φταίει αυτός, τόσος είναι…»

maximou

«Απλώς θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι η εποχή του Γκοτζαμάνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η Δικαιοσύνη, όπως και η Δημοκρατία, ούτε εκβιάζεται, ούτε χειραγωγείται, ούτε πρόκειται να εγκαταλείψει την αναζήτηση της αλήθειας, από τον φόβο των αντιποίνων που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει», κατέληξαν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η αρχή ότι όλοι είναι αθώοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου ισχύει πάντα στην Ελλάδα. Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis».

Πηγή: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα