Ψυχαγωγία

Άγριες Μέλισσες: Οδηγός για πρωτάρηδες

Ακούστε το άρθρο

Από το Νησί είχε να γίνει τέτοιος χαμός με ελληνική σειρά. Και παράλογο δεν είναι: Οι Άγριες Μέλισσες είναι μια αξιοπρεπέστατη παραγωγή, με σπουδαίους ηθοποιούς (πολλούς από αυτούς του Εθνικού, για σένα που διαβάζεις με σνομπ ύφος) και ενδιαφέρουσα ιστορία στην οποία κατά βάση οφείλει τόσο το δυναμικό της ξεκίνημα, όσο και το πόσο πολύ ασχολείται ακόμα (στο 74ο επεισόδιο αισίως) ο κόσμος μαζί της.

Προφανώς, με τόσο πολλά επεισόδια την «κοιλιά» δύσκολα τη γλιτώνεις. Με δεδομένο όμως ότι τα εβδομαδιαία σήριαλ στην ελληνική τηλεόραση είναι πια εξαιρετικά σπάνια, γιατί το οικονομικό ρίσκο είναι τεράστιο και κανείς δεν θέλει να το πάρει, οι Μέλισσες έχουν καταφέρει να κρατηθούν μακριά από τους αρνητικούς συνειρμούς που γεννά ο όρος «καθημερινή σειρά». Είναι όμως πράγματι σχεδόν καθημερινή σειρά: Προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 22.45. Το κάθε επεισόδιο έχει διάρκεια περίπου μία ώρα –αν ψήνεσαι για μαραθώνιο, εδώ είναι όλα τα επεισόδια, χωρίς κατεβάσματα, χωρίς εγγραφές, χωρίς τίποτα, κάνεις κλικ και παίζει.

Αν πάλι βαριέσαι να κάνεις 74 ώρες μαραθώνιο, αλλά θέλεις να συμμετέχεις στα πηγαδάκια που σχηματίζονται διαρκώς γύρω σου, αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να ξέρεις για τη σειρά.

Τα τρία πρώτα επεισόδια

Βρισκόμαστε στον θεσσαλικό τον κάμπο το 1958. Τρεις πτωχές πλην τίμιες αδερφές πιέζονται από αντιπαθητικό γαιοκτήμονα να του πουλήσουν τα χωράφια του πατέρα τους, που έχει πεθάνει. Η μεγαλύτερη από αυτές (εξαιρετική Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Λενιώς) αναγκάζεται να παντρευτεί τον εξίσου αντιπαθητικό γιο του γαιοκτήμονα, τον Σέργιο, για να κρατήσει την κληρονομιά της.

Πρώτη νύχτα του γάμου τους, ο Σέργιος θέλει τρελίτσες, εκείνη δεν ψήνεται, αυτός αποπειράται να βιάσει την αδερφή της σε φάση «εγώ απόψε θα κάνω σεξ, δε με νοιάζει με ποια», οι άλλες δύο αδερφές πάνε να τη σώσουν, ε, τον μισούσαν που τον μισούσαν, καταλήγουν από τα χτυπήματα να τον σκοτώσουν. Ρίχνουν το πτώμα σε έναν γκρεμό, και ελπίζουν να φανεί σαν ατύχημα.

Από εκεί και πέρα, όμως, τα πράγματα περιπλέκονται: Όχι μόνο γιατί όπως εύκολα θα μάντευες το «ατύχημα» δε μοιάζει πολύ με ατύχημα, αλλά και γιατί εμφανίζεται σταδιακά ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον –όσο και ετερόκλητο− σύνολο χαρακτήρων, που σταδιακά ερωτεύονται ο ένας τον άλλον (κάποιοι από αυτούς έχουν και σχετικό παρελθόν, αλλά εσύ το μαθαίνεις στην πορεία).

Από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς, ο Γιάννος (Ιωάννης Αθανασόπουλος) ξάδερφος του Σέργιου είναι αυτός στον οποίο πέφτουν αρχικά οι υποψίες για τον φόνο –γιατί ο Γιάννος έχει ψυχολογικά προβλήματα, και η επαρχία της εποχής τα ψυχολογικά προβλήματα τα λέει «τρέλα». Δεν θα τον δεις αν ξεκινήσεις να βλέπεις τώρα (spoiler alert) τον σκότωσαν. Επίσης φανταστικός στον ρόλο του είναι ο Γιώργος Γάλλος, που παίζει τον πατέρα του Γιάννου, και αδερφό-με-καθόλου-καλές-σχέσεις του γαιοκτήμονα που λέγαμε στην αρχή, του Δούκα (Λεωνίδα Κακούρη).

Και με αυτή την πολύ συμπυκνωμένη γνώση, μπορείς να ξεκινήσεις να δεις μερικά επεισόδια –το συνιστούμε, είναι όντως καλό. Τα υπόλοιπα (γιατί οι χαρακτήρες είναι πραγματικά πολλοί) θα τα μάθεις στην πορεία. Αν είσαι μελετηρό παιδί, αναλυτική λίστα όλων των χαρακτήρων, ποιος είναι ποιος και ποιος ηθοποιός τον υποδύεται, θα βρεις εδώ.

via

Όλη η επικαιρότητα