Ελλάδα

Αγρίνιο: Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Γκορτζιά

Ακούστε το άρθρο

Το πρωί έγινε η κηδεία  του Β. Γκορτζιά, Διευθυντή των φυλακών Μαλανδρίνου στα  Διαμαντέικα  Αγρινίου στον  Ι. Ν.ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ  ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Γκορτζιά που έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στο 59ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιτέας, όταν ο 54χρονος διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα.

Aφρενάριστο έφυγε στον γκρεμό το αυτοκίνητο του Αγρινιώτη διευθυντή των φυλακών Μαλανδρίνου

Εν τω μεταξύ προς όλες τις κατευθύνσεις στρέφεται η έρευνα για το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, Βασίλης Γκορτζιάς. Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε από ψαρά μέσα στη θάλασσα και θυμίζει, πλέον, άμορφη μάζα από λαμαρίνες. Ο 54χρονος είχε ξεκινήσει από το σπίτι του με προορισμό τις φυλακές. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από ψαρά.Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής ερευνά προσεκτικά προς κάθε κατεύθυνση τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, ενώ ορίστηκαν και δύο ειδικοί πραγματογνώμονες προκειμένου να εξετάσουν το αυτοκίνητο.

Ως διευθυντής των φυλακών Μαλανδρίνου, ο Βασίλης Γκορτζιάς είχε χειριστεί την υπόθεση του Αλβανού κακοποιού Ίλι Καρέλι, ο οποίος είχε μαχαιρώσει θανάσιμα σωφρονιστικό υπάλληλο. Ο διευθυντής είχε διατάξει άμεσα τη μεταγωγή του κρατούμενου στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, προκειμένου να μην κινδυνέψει από τους συναδέλφους του θύματος. Ωστόσο, εκεί, ο κακοποιός ξυλοκοπήθηκε και υπέκυψε στα τραύματα του. Για τα βασανιστήρια καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό 12 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας και ο πρόεδρος της, βρέθηκαν σήμερα στο Αγρίνιο για να πουν το τελευταίο αντίο και να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία το Β. Γκορτζιά, ενώ σε   ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αιφνίδιο και αδόκητο χαμό του καλού φίλου και Συναδέλφου Βασίλη Γκορτζιά, ο οποίος υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμή συνθήκες, έχασε την ζωή του όταν πήγαινε στην Φυλακή για να εργαστεί… Αναμένουμε η έρευνα των Αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης να απαντήσει σε όλα τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί.

Πηγή: agriniosite.gr

Όλη η επικαιρότητα